fbpx

Rezultatele turului doi al prezidențialelor va fi „măsurate” de două exit-poll-uri. Unul va fi realizat la ieșirea de la urne

În cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale vor fi realizate două sondaje de tip exit-poll. După ce IPP și WatchDog.md, comanditarii after-poll-ului la telefon realizat de CBX-Axa în primul tur de scrutin, au anunțat că vor face un after-poll la telefon și la 15 noiembrie, și cei de la Intellect-Group, în colaborare cu asociația Spero, au anunțat că și ei vor repeta exercițiul din 1 noiembrie. De această dată, însă, spun organizatorii, exit-poll-ul va fi realizat nu la telefon, ci la ieșirea de la secțiile de votare, unde alegătorii vor fi întrebați pentru cine au votat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update 17:25) Până la urmă, Comisia Electorală Centrală a anunțat că a aprobat desfășurarea exit-poll-ului la ieșirea din secțiile de votare la 15 noiembrie, în turul doi al scrutinului prezidențial.

(update 17:08) Comisia Electorală Centrală nu a autorizat, în ședința sa de marți, desfășurarea exit-poll-ului la ieșirea de la urne. Proiectul de hotărâre nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Știrea inițială:

În total, 150 de operatori acreditați vor realiza chestionarea. Aceștia vor lucra la 100 de secții din republică. Ele se obligă să nu facă agitație electorală și să păstreze secretul votului.

Precizăm că exit-poll-urile nu prezintă opțiunile alegătorilor din stânga Nistrului și de peste hotarele Republicii Moldova.

Amintim că în primul tur al prezidențialelor au fost realizate două sondaje telefonice, chiar dacă CEC anunța că nu le-a acreditat. Unul dintre ele a fost efectuat de Intellect-Group, iar altul de compania CBX-Axa la comanda IPP și WatchDog.md.

Exit-poll-urile la telefon au arătat rezultate diferite.

Citește și: grafic | Bătălia sondajelor „After Poll”. Două cercetări, același scrutin, rezultate diferite, însă…clasamentul arată la fel

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button