fbpx

Candidata PP ȘOR la prezidențiale, Violeta Ivanov, propune oferirea creditelor fără dobândă pentru agricultori: „Merită mai mult sprijin din partea statului”

Candidata Partidului ȘOR la funcția de președintă a Republicii Moldova, Violeta Ivanov, propune asigurarea cu credite ieftine și chiar cu 0% dobânda pentru agricultori drept măsură de stimulare a sectorului agrar. Politiciana consideră că agricultura Moldovei va face cu greu față competiției atât timp cât nu se va bucura de condiții similare celor din alte țări.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deputata precizează că, actualmente, mulți agricultori și fermieri au datorii, iar ca urmare, fie nu vor mai risca să ia credite, fie băncile le vor refuza cererile. În această situație, antreprenorii ar putea fi obligați să-și înceteze activitatea. Potrivit ei, ca urmare vom avea mai puțină producție agricolă, mai multe importuri, mai puține exporturi, iar cel mai grav este că numărul șomerilor și tinerilor care vor părăsi țara ar putea crește.

„Cum poate agricultorul sau fermierul moldovean să-și vândă producția la același preț cu cel francez sau german, când doar dobânda la credite este de câteva ori mai mare în Moldova decât în majoritatea statelor europene? În acest an, mai mult ca niciodată a devenit clar că sectorul agrar necesită o atenție sporită din partea statului, iar una din condițiile primordiale pentru dezvoltarea agriculturii este accesul la resurse financiare și credite ieftine.

Iată de ce consider necesară implementarea unui program special, care să asigure agricultorii cu credite preferențiale. Mai exact – 0% în primii trei ani, adică credite fără dobândă, și aplicarea unei dobânzi mai mici decât pentru creditele obișnuite în următorii ani.

Pledez și voi pleda în continuare pentru un pachet complex de măsuri în acest sens, iar asigurarea agricultorilor cu credite fără dobândă este în topul priorităților. Agricultura și agricultorii merită mai mult sprijin din partea statului. Moldova merită schimbări!”, declară Violeta Ivanov.

Amintim că, anterior, deputat a propus mai multe soluții pentru resuscitarea sectorului agricol. Printre acestea sunt măsuri concrete de protejare și promovare a producătorilor autohtoni și construcția întreprinderilor de procesare.

Articole asemănătoare

Back to top button