fbpx

Alaiba acuză Primăria Orhei că ar refuza nefondat amplasarea unui cort al PAS. „Ei cred că asta e moșia lor”

Dumitru Alaiba acuză Primăria Orhei că ar refuza nefondat să ofere permisiunea pentru amplasarea unui cort al PAS în localitate. Acesta susține că deja de mai multe ori ar fi fost găsite motive pentru ca autoritatea locală să ofere aviz negativ demersurilor înaintate de formațiune.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform lui Alaiba, au fost făcute trei demersuri. Printre motivele pentru care Primăria nu ar fi permis amplasarea se numără faptul că „e ocupat” sau „nu se poate”, afirmă politicianul.

„La Orhei Șorii încă sunt în 2018 și cred că asta e moșia lor. (…) Noi trebuie doar să informăm, nu să ne cerem voie. Eveniment de lansare în Orhei întâlnește bariere absolut artificiale și ilegale. Mai multe opțiuni de locații sunt „ocupate”. Ni se sugerează o altă zi, peste o săptămână. Nu Șor decide când noi ne lansăm. Noi decidem când. Și unde. Și autoritățile sunt obligate să ne asigure condițiile”, afirmă el.

Dacă autoritățile locale nu vor oferi permisiunea, Alaiba declară că lansarea va fi marcată de protest. „Ei sincer s-au oprit în timp. Ei cred că pot să continue așa și mai departe. Le-am transmis un mesaj diplomatic autorităților Șoriste și o fac și aici. Fie o să avem lansare, fie o să avem protest. Și am impresia că la protest vor veni mai mulți oameni decât la o simplă lansare. Inclusiv din alte localități vor veni cu plăcere, dacă îi vom chema. Dacă ei încă nu s-au trezit la realitate, atunci o vom face. Ei cred că în Orhei încă se pot simți ca la ei acasă. Ei nu sunt la ei acasă în Orhei. În Orhei și în țara asta ei sunt turiști”, declară acesta.

Primăria Orhei nu a venit cu reacții la acuzațiile politicianului. Nici Partidul ȘOR nu a comentat deocamdată declarațiile făcute de Alaiba.

Articole asemănătoare

Back to top button