fbpx

Republica Moldova, sub Cod galben de ceață. Vizibilitatea se va menține redusă

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis un Cod galben de ceață, fenomen care va persista azi, 4 decembrie, și mâine, ână la ora 12:00, pe o mare parte a teritoriului țării.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din cauza ceții, vizibilitatea va fi de 200 de metri sau mai puțin, spun meteorologii.

În cazul Codului galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vîntului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creşteri de debite şi niveluri în rîuri şi rîuleţe etc.) sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

În contextul Codului galben de ceață, Inspectoratul Național pentru Securitate Publică al IGP vine cu recomandări pentru șoferi

Totodată, pietonii sunt avertizați să traverseze strada doar la trecerile special amenajate și să poarte haine de culoare deschisă pentru a fi vizibili de către șoferi.

Aceștia sunt îndemnați să nu se deplaseze cu viteză și să nu efectueze depășiri dacă nu au o vizibilitate bună. De asemenea sunt încurajați să își echipeze automobilul cu pneuri de iarnă și să fie atenți la pietoni.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button