fbpx

meteo | Ploile vor răcori pământul în această seară: În țară fost instituit Cod galben de instabilitate atmosferică

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis astăzi Cod galben de instabilitate atmosferică. Acesta va intra în vigoare la ora 18:00 și va fi valabil până mâine la 6:00.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit meteorologilor, vor cădea averse, izolat puternice, însoțite de descărcări electrice. Volumul precipitațiilor va ajunge la 15-25 l/m2, iar ploile vor fi însoțite de grindină și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s.

Astăzi, la nord vor fi cel mult +20 grade ziua, iar noaptea temperaturile nu vor depăși +16 grade. Mâine se vor înregistra până la +25 grade pe parcursul zilei, iar în perioada nocturnă maximele vor atinge +15 grade.

Locuitorii din centrul țării se vor bucura de +21 grade pe parcursul zilei de azi. La noapte vor fi cel mult +17 grade, iar mâne indicele termic va oscila între +26 grade Celsius ziua și +16 grade – noaptea.

La sud astăzi vor fi cel mult +22 grade ziua și +18 în perioada nocturnă. Pentru mâine meteorologii prognozează până la +27 de grade în timpul zilei și maxime de +17 grade noaptea.

Codul Galben de caniculă și avertizarea privind pericolul excepțional de incendiu rămân valabile până mâine, iar Codul galben de secetă hidrologică – până pe 6 septembrie.

Articole asemănătoare

Back to top button