fbpx

De Republica Moldova se apropie un val de aer arctic. Se anunță ninsori abundente, troiene și temperaturi sub -20 de grade

Meteorologii anunță că de Republica Moldova se apropie un val de aer arctic. Pe tot teritoriul țării se prevăd precipitații sub formă de lapoviță, cu trecere în ninsoare și minime sub -20 de grade Celsius.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Specialiștii au emis avertizarea de schimbare bruscă a vremii pentru 10 și 11 februarie. Potrivit lor, izolat grosimea stratului de zăpadă va ajunge la 10 centimetri și se vor forma nămeți.

De asemenea, se vor înregistra ți intensificări ale vântului. Pentru 12 și 13 februarie sunt prognozate rafale de 17-22 m/s. În același timp, drumurile vor fi acoperite de ghețuș, spun specialiștii.

Temperaturile vor începe să scadă de vineri, iar gerul se va menține cel puțin până pe 17 februarie. În aceste zile mercurul din termometre vă coborî până la -22 de grade Celsius noapte la nord. Temperatura maximă ziua va fi de -5 grade

Cât despre precipitații, potrivit paginii web a Serviciului Hidrometeorologic de Stat, miercuri se prevăd ploi slabe la nord. Joi pe întreg teritoriul țării se va înregistra lapoviță, iar vineri va ninge abundent.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button