fbpx

vox | Cinema versus teatru: Pentru ce activitate optează tinerii în timpul liber?

Vizionarea unui film sau a unui spectacol de teatru reprezintă o modalitate bună de petrecere a timpului liber, cu prietenii sau persoana dragă. La cinema avem ocazia să savurăm o producție nouă, să ne relaxăm și să învățăm prin exemplul actorilor, în timp ce teatrul ne oferă posibilitatea să trăim mai multe senzații și emoții pe viu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dar, totuși, ce aleg tinerii din Moldova? Un film recent apărut pe ecrane sau o piesă de teatru interesantă? Câțiva tineri din țară ne-au spus pentru care din cele două ar opta ei.

„Chiar dacă sunt în vogă piesele de teatru, totuşi, optez pentru cinema. Ce poate fi mai plăcut decât un sfârşit de săptămână petrecut la vizionarea unei comedii sau melodrame cu persoana dragă?”, spune Nina-Gladiela Bezverhniaia.

„Eu aleg sigur teatrul. Am făcut actorie și știu câtă muncă se depune pentru a aduce în scenă un spectacol. Actorii teatrului au o misiune mult mai grea, deoarece n-au voie să greșească sau chiar și dacă se întâmplă să uite o replică, trebuie să știe cum să iasă din situație. Prefer teatrul pentru că eu trăiesc cu actorii de pe scenă, simt emoțiile trăite de ei, le văd expresivitatea, mișcarea scenică. Am observat că teatrele acum se dezvoltă încet și mereu când mă duc la spectacol văd sala plină și asta mă bucură”, menționeză Leonela Pașcan.

„Aleg teatrul pentru că e viu și e în timp real, vezi emoțiile actorilor, te simți în pielea lor. După părerea mea cinematograful nicidată nu va înlocui teatrul, deoarece în teatru trăim o lume vie și plină de senzații tari și o atmosfera arzătoare, pe când în cinema totul e deja montat și nimic nu poate fi modificat, e nevoie doar de vizionat și atât, ceea ce mi se pare plictisitor”, spune Alexandru Leahu.

„Aleg teatrul, deoarece totul este real, este live, simți emoțiile actorilor. Trăiești sentimente profunde. Atmosfera este foarte plăcută, te captivează”, menționează Mihaela Aftenii.

„Aleg teatrul, pentru că văd oamenii reali, ce mă încarcă cu energie pozitivă și vie, are loc o comunicare unilaterală, dar totuși cu feedback, ceea ce face mersul la teatru mult mai incitant decât cinema, este interesant pentru că fiecare piesă ori de câte ori nu ar fi jucată, va fi diferită, datorită improvizației actorilor. Teatrul mă întoarce în istorie, ceea ce mă face să mă simt în siguranță”, spune Roxana Onici.

„Cel mai des merg la cinema, e mult mai relaxant, teatrul e ceva mai impunător. Când mergi la teatru trebuie să te concentrezi și să trăiești emoțiile actorilor”, spune Daniela Arapan.

„Aleg teatrul, deoarece la filme mă pot uita și pe internet, atunci când vor apărea în calitate bună. Consider că a privi un film la cinema deseori este doar o irosire de bani și nimic interesant. La teatru trăiești pe viu toate momentele ce se produc alături de personaje. Ultimele spectacole la care am fost sunt: Labirint și Cutia Neagră de la Geneza Art, am rămas pur și simplu încântat de ele. Cel puțin pentru mine, cinematograful este ceva deja demodat și plictisitor”, a menționat Cristian Ermurachi.

„Eu aleg teatrul, pentru că în comparație cu filmul el redă mai multe emoții. Privind un spectacol pot să mă simt alāturi de actorul de pe scenă parte a spectacolului, pot simți ceea ce simte el. Filmele prefer să le privesc acasă, pe când teatrul rămâne mereu o parte din inima mea”, spune Dorina Brîncoveanu.

Indiferent de alegerea voastră, petreceți timpul util și interesant!

Autoare: Alina Cazacu, stagiară

Articole asemănătoare

Back to top button