fbpx

video | Un nou record mondial pentru cea mai mare pizza din toate timpurile: Au fost folosite peste 6000 de kg de aluat

Când Pizza Hut a decis să reintroducă în meniu pizza „New Yorker” mare, cu branza și pepperoni, cu felii care pot fi mâncate din mers în adevaratul stil Manhattan, compania a vrut să o faca în stil mare. Ideea lor? Au mutat New York la Los Angeles, informeaza CNN, citat de Alephnews.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai exact, Centrul de Conventii din Los Angeles, al cărui spațiu ar fi suficient de mare pentru a găzdui o pizza de 3809 de metri pătrați care ar doborî recordul mondial Guinness pentru cea mai mare pizza din lume.

Pentru a finaliza sarcina, lucratorii au așezat mai întai straturi de aluat, apoi sosul de roșii, și la urmă toppingurile. Odată ce totul este așezat, cuptoarele enorme coc pizza.

În total la pregatirea pizzei uriașe au fost folosite 6193 de kilograme de aluat, 2245 de litri de sos de roșii, aproape 4000 de kilograme de brânză și aproximativ 630.496 de bucăți de pepperoni.

Președintele Pizza Hut, David Graves, a declarat pentru Reuters ca pizza nu va fi aruncată. De îndata ce va fi gata și omologată de Cartea Recordurilor, cele 68.000 de felii ale sale vor fi donate băncilor alimentare locale.

Am fost primii care au livrat o pizza. Suntem primii care primim o comanda prin internet” a spus Graves.

Întotdeauna am făcut lucruri importante și interesante. Așadar, doborarea recordului mondial pentru cea mai mare pizza din lume a părut a fi lucrul corect de făcut pentru a sărbatori aducerea ănapoi a celei mai mari pizza de la noi” , a spus Graves.

Recordul Guinness anterior pentru cea mai mare pizza din lume a fost stabilit în 2012 de un grup de bucătari italieni. Pizza lor avea 1.261,65 metri pătrați, era fără gluten și i s-a dat numele Ottavia.

Articole asemănătoare

Back to top button