fbpx

video | Un francez a abandonat tot și a venit să locuiască într-un sat din Moldova. „Aici parcă aș fi într-un film, fiecare om e puternic”

A abandonat tot ce avea în țara natală și a început o viață nouă aici, în Moldova. Vorbim despre Fred – un francez de 33 de ani care s-a stabilit în satul Horodiște din țara noastră, pentru a găsi „cheia” libertății.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fred a cumpărat în urmă cu patru ani o căsuță veche, aproape distrusă, cu 500 de euro, renovând-o după propriul gust. Cu o mică pădure alături și câteva vietăți în curte, francezul a reușit să-și „construiască” propriul colț de paradis.

Acum cinci ani, bărbatul a decis să abandoneze tot, în Franța, și să vină pe meleagurile noastre. Aici, el și-a creat lumea lui, iar munca pe care o face este o plăcăre. Fred se bucură de propria grădină și o livadă, de câteva animale și – împreună cu un cuplu de prieteni – face cașcaval francez, iar laptele îl procură de la localnici.

„Oamenii de aici parcă ar avea cheia pentru a rezolva problemele ecologice. Satele sunt mici colțuri de paradis. Uneori am impresia că sunt într-un film, unde fiecare om este o personalitate, cu trăsături ale feței bine pronunțate și caractere foarte puternice. Aici chiar există viață și asta se simte”, a mărturisit el.

Mai multe despre Fred, viața lui în Moldova și motivele pentru care a ales să vină în țara noastră vezi în videourile de mai jos.

 

Articole asemănătoare

Back to top button