fbpx

video | Premieră în sportul moldovenesc. Judocanul Denis Vieru a câștigat Grand Slam-ul de la Paris

Pentru prima dată în istoria sportului moldovenesc, un judocan a devenit câștigătorul Grand Slam-ului de la Paris, aducând acasă medalia de aur.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Denis Vieru a luptat în limitele categoriei de greutate 66 kg. El i-a învins pe germanul Manuel Scheibel, mongolul Nergui Munkhbayar, italianul Manuel Lombardo, ucraineanul Georgii Zantaraia și georgianul Vazha Margvelashvili.

De asemenea, la categoria de 73 kg, sportivul moldovean Victor Sterpu a trecut de chinezul Daga Qing, dar a fost eliminat de viitorul finalist, mongolezul Tsogtbaatar Tsend-Ochir. Totodată, la Paris vor mai evolua Dorin Goțonoagă, Nicon Zaboroșciuc și Iurie Mocanu.

Adversarul judocanului moldovean este de șase ori medaliat la Campionatele Mondiale și dublu campion european, însă asta nu a împiedicat succesul sportivului nostru.

Denis Vieru este student la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, medaliat cu bronz la Europenele de juniori (Oberwart, 2015), câștigător al etapelor Cupei Europei de la Deva, Paks, Leibnitz, campion european Under-23 (2016), premiant la turneele Grand Prix din anul trecut de la Budapesta și Antalya.

Victoria de la Paris este cea mai importantă din cariera sa. Până la aceasta, el ocupa locul 16 în clasamentul mondial. Primii 16 care vor încheia anul viitor topul de pe mapamond, după desfășurarea Campionatului European, obțin dreptul să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020).

Articole asemănătoare

Back to top button