fbpx

video | Plus un motiv să ne simțim mândri! Scurtmetrajul unei moldovence, desemnat cel mai bun la European Film Awards 2021

Scurmetrajul „Nanu Tudor”, regizat de moldoveanca Olga Lucovnicova, a fost desemnat drept cel mai bun la European Film Awards 2021. Gala premiilor Academiei Europene de Film (EFA) s-a desfășurat sâmbătă la Berlin.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Filmul este o coproducție realizată între Republica Moldova, Belgia, Portugalia și Ungaria. Acesta a concurat cu scurtmetraje realizate de Kosovo, Țările de Jos, Franța, Belgia și Grecia.

Anterior, „Nanu Tudor” a mai obținut premii la concursuri internaționale desfășurate la Sarajevo și Berlin. Regizoarea lui, Olga Lucovnicova, este originară din Republica Moldova, și-a realizat studiile la baștină, a urmat un program internațional de master și s-a stabilit în Belgia.

Filmul premiat reprezintă lucrarea pentru diploma de masterat a moldovencei. Scurtmetrajul relatează traumele prin care a trecut eroina principală în copilărie, pe fundalul unor imagini idilice de la casa bunicilor.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button