fbpx

video | „E greșit să devii vegan/vegetarian pentru că e trend”. Trei femei, despre stilul de viață sănătos și beneficiile excluderii cărnii din alimentație

În fiecare an, pe 1 octombrie este marcată Ziua Vegetarienilor. Instituită în 1978, sărbătoarea are ca scop promovarea stilului de viață vegetarian și exprimarea compasiunii față de animale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În acest an, ZUGO a intervievat trei femei care cunosc beneficiile și neajunsurile excluderii cărnii și lactatelor din alimentație. Una dintre ele este vegană, a doua vegetariană, iar a treia studiază aceste două noțiuni pentru a înțelege cât de bine i se potrivesc.

Pentru a cunoaște care sunt diferențele dintre veganism și vegetarianism, accesați aici.

Diana Capița este o studentă care, de la o vârstă fragedă, a pus bazele unui program de dezvoltare personală pentru tineri. Deși a fost vegană pentru o perioadă scurtă de timp, Diana încă studiază ce înseamnă acest stil de viață și care sunt beneficiile sale.

În cadrul interviului, tânăra a menționat despre lipsa vitaminelor/nutrienților, pe care în mod normal noi le obținem din produsele lactate de origine animală.

Marina Fabian este o profesoară care, adolescentă fiind, a decis să devină vegetariană. Au trecut deja 15 ani, însă Marina este convinsă că nu ar renunța vreodată la acest tip de alimentație. Femeia a apreciat faptul că, în ultimii doi ani, Moldova s-a dezvoltat la capitolul acesta, iar localurile din țara noastră oferă o varietate mai mare de mâncare vegetariană.

„Avem un singur corp, de aceea trebuie să avem grijă de el”– acesta este motto-ul după care se ghidează Natalia Madan, mamă a doi copii. Deși a devenit vegană din cauza unor probleme de sănătate, Natalia spune că nu are motive pentru a renunța. Aceasta a înlocuit produsele sale preferate „interzise” cu alternative raw vegane.

Diana Capița, Marina Fabian și Natalia Madan vă îndeamnă ca, înainte de a face o schimbare în alimentație, să consultați un specialist și să conștientizați că acesta este un proces de durată.

Articole asemănătoare

Back to top button