fbpx

video | Au luat bicicletele și spiritul aventurier pentru a cuceri Transfăgărășanul. Trei moldoveni din Cahul au pornit într-o expediție pe două roți

Trei aventurieri din Cahul au combinat pasiunea pentru ciclism cu cea pentru călătorii și au pornit într-o expediție pe două roți pentru a descoperi frumusețea țării vecine. Aceștia își propun să cucerească unul dintre cele mai uimitoare trasee din Europa, Transfăgărășanul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este vorba despre Ştefan Boitan, Vasile Iareomenco și Alexandru Popov, care timp de o săptămână vor urca, pe biciclete, la o altitudine de 2042 de metri în munții Carpați. Aceștia au pornit în această dimineață din punctul de trecere a frontierei Giurgiulești.

„Cât unii descoperă mări şi oceane, noi am decis să facem un traseu în România. Este un traseu cu locuri pitoreşti. Noi facem acest trip şi am planificat de anul trecut să alegem Transfăgărăşanul. Nu cunosc un loc mai plăcut pe bicicletă decât Transfăgărăşan şi cu maşina nu este acea plăcere”, a spus Ştefan.

Cei trei aventurieri nu trec pentru prima dată printr-o asemenea experiență, întrucât anul trecut aceștia au străbătut pe biciclete versanții munților Carpați din Ucraina. În acest an, aceștia și-au propus să urmeze un traseu pe cât de dificil, pe atât și de spectaculos, transmite tvrmoldova.md.

„Toate călătoriile pe care oamenii le fac cu maşina sau cu avionul pot fi făcute şi cu bicicleta. Am testat acest lucru: Bulgaria, România, Carpaţii, litoralul Mării Negre. De şapte ani, toate călătoriile le fac doar pe bicicletă”, a afirmat Vasile. 

Întrucât în unele secțiuni de drum va fi greu de mers pe două roți, aceștia vor pacurge anumite porțiuni și cu trenul. Pentru o asemenea călătorie, tinerii s-au echipat cu bagaje care cântăresc kilograme, inclusiv și corturi, în care vor dormi nopțile.

„Avem o răspundere, chiar avem emoţii, este complicat. O săptămână vom dormi în corturi, o săptămână vom avea o călătorie superbă, de neuitat. Vom filma, vom arăta şi sperăm că prin gestul nostru vom inspira tinerii să se aventureze în aşa călătorii”, a menționat Alexandru.

Vasile Iareomenco a îndemnat oamenii să le ia exemplu și în loc să ardă benzina, să ardă caloriile.

„Ne facem mai sănătoşi, iar lumea mai curată”, a spus Vasile.

Transfăgărăşanul este unul dintre cele mai renumite trasee din România, şi chiar din Europa, iar drumul din munți atinge o altitudine de 2042 de metri.

Urmărește cea mai recentă călătorie a celor trei aventurieri la Iași, România:

Articole asemănătoare

Back to top button