fbpx

video | Ai absolvit și acum nu știi ce să faci? 5 discursuri TED care te vor ajuta să te orientezi și să-ți găsești inspirația

Adesea, proaspeții absolvenți, abia descărcați de stresul examenelor finale se lovesc de o problemă și mai mare –  să aleagă ce urmează să facă mai departe. Pentru a-i ajuta pe tineri să se orienteze, am pregătit o listă de discursuri motivaționale. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Câteva sfaturi despre alegerile corecte, despre orientare și despre încrederea în sine, combinate cu o doză de inspirație și motivație, te pot ajuta să găsești soluția perfectă. ZUGO a pregătit 5 discursuri în care vei găsi cele mai bune gânduri pentru a-ți lua zborul spre o nouă etapă din viață și care te vor ajuta să înțelegi că eșecul nu ar trebui să genereze frică, ci ambiție.

Angela Lee Duckworth – Puterea pasiunii și a perseverenței 

Lăsându-și primul job în consultanță, Angela Lee Duckworth s-a angajat profesoară de matematică la o șoală publică din New York. După ceva timp de predare, aceasta a înțeles că IQ-ul nu este singurul element care îi separă elevii de succes de cei care luptau. Aici, tânăra pedagogă a inventat „teoria pietrei” ca predictor a victoriei.

Meg Jay – De ce 30 nu este noul 20?

Psihologul Meg Jay are un mesaj îndrăzneț pentru persoanele ajunse la douăzeci de ani. Contrar credinței populare, vârsta de 20 de ani nu sunt acel moment care îți aruncă viața în aer. Doar pentru că căsătoria, munca și copii vin ceva mai târziu, nu înseamnă că nu puteți începe să planifici aceste evenimente de pe acum.

Mark Bezos – O lecție de viață de la un pompier voluntar

Mark Bezos lucrează la Robin Hood, o organizație de caritate care luptă împotriva sărăciei din New York. Totodată, omul de afaceri este și căpitanul asistent al unei companii de pompieri voluntari din suburbia New Yourk-ului. Acesta povestește despre un act de eroism care nu a mers așa cum era de așteptat, dar asta l-a învățat o lecție importantă: „Nu te aștepta mereu să fii un erou”.

Alain de Botton – O filosofie mai bună a succesului 

Alain de Botton analizează ideile oamneilor despre succes și eșec și pune la îndoială ipotezele care stau la baza acestor două judecăți. Succesul este întotdeauna câștigat? Există eșec? Tânărul prezintă un caz elocvent care ar ajuta trecerea dincolo de snobare și găsirea adevăratei plăceri în munca pe care o faci.

Amy Cuddy – Limbajul corpului tău poate determina cine ești

Limbajul corpului afectează modul în care ne văd ceilalți și, de asemenea, poate schimba modul în care ne vedem. Psihologul Amy Cuddy susține că o poziție încrezătoare, chiar și când nu suntem siguri, poate avea un impact asupra șanselor noastre de succes.

Articole asemănătoare

Back to top button