fbpx

Vești proaste pentru iubitorii de vacanțe. Ofertele pentru destinațiile preferate ale moldovenilor se scumpesc în 2019

Foile de odihnă pentru cele mai alese destinații de turiștii noștri: Turcia, Bulgaria şi Grecia- s-au scumpit radical, urcând tarifele și cu câteva sute de euro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Agențiile de turism argumentează majorările prin faptul că în anii precedenți au fost suprasolicitări, astfel, au găsit momentul oportun de a încasa câștiguri mai mari.

Dacă anul trecut cu 350 de euro moldovenii îşi puteau cumpăra un pachet turistic în Turcia în care era inclus zborul și un hotel de 3 stele tip all inclusive, anul acesta pentru aceeaşi ofertă moldovenii vor plăti cu 50 de euro mai mult. Majoritatea ofertanţilor din această destinaţie şi-au majorat preţurile cu până la 20%.

„Dacă anii trecuţi ei plecau cu 1500 de euro pentru doi adulţi şi doi copii, anul acesta preţul ajunge la aproape 2000 de euro”, a spus Artiom Neaga, managerul unei agenţii de turism.

Şi în Bulgaria prețurile au fost majorate cu 15 la sută, deoarece, în aceeaşi perioadă a anului trecut, odihna pe litoral, într-un hotel de 3 stele, cu totul inclus şi transport cu autocarul, se cumpăra cu 180 de euro, acum, aceeași ofertă costă nu mai puţin de 220 de euro, scrie Publika.

„Au ridicat preţurile din acelaşi motiv – suprasolicitarea. Plus cheltuielile pentru transport, întreţinerea hotelului cresc şi respectiv cresc uşor preţurile şi la oferte”, a mai adăugat Neaga.

De asemenea, și grecii au majorat preţurile cu până la 15 %, însă doar pentru ofertele cu zbor. Potrivit operatorilor de turism, dacă anul trecut pe insula Creta moldovenii zburau şi se cazau ulterior în hotel de 4 stele, de tip all inclusive, cu 350 de euro pentru o persoană, anul acesta pentru aceleaşi condiţii vor achita cu peste 40 de euro mai mult.

Operatorii de turism susţin că din aprilie, ofertele pentru Turcia, Bulgaria şi Grecia s-ar putea scumpi cu până la 40%, aşa că îi sfătuie pe moldoveni să-şi rezerve vacanţa din timp, pentru a putea profita de reduceri.

Articole asemănătoare

Back to top button