fbpx

Un bărbat a devenit campion mondial al lenei, după ce a stat 60 de ore întins

În Muntenegru, un bărbat a petrecut 60 de ore stând întins pentru a câștiga campionatul de lenevit, relatează alephnews.ro, cu referire la Daily Mirror.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Zarko Pejanovic, originar din Podgorica, a devenit cel de-al 12-lea câștigător al concursului, care se desfășoară în mod tradițional în satul etnic Brezna, în apropiere de orașul Nikšić. Scopul concursului este de a ridiculiza stereotipul conform căruia muntenegrenii sunt leneși.

Anul acesta, nouă participanți s-au luptat pentru titlul de șef al leneșilor. Până la sfârșitul primei zile, șapte au renunțat. În ziua a treia au mai rămas doar Zarko Pejanovic și Vuka Kolensic. În cele din urmă, Peyanov a câștigat.

„Nu a fost greu, credeți-mă, nici măcar nu m-am încălzit”, a spus el în glumă. Bărbatul a câștigat 350 de euro, o cină pentru două persoane la un restaurant din Podgorica, cazare pentru un weekend în Brezna, unde a avut loc concursul și multe alte premii din partea sponsorilor evenimentului.

În ciuda șederii îndelungate în poziție orizontală, Pejanovic a fost la mică distanță de recordul stabilit în 2021. Atunci, Dubravka Aksic a stat 117 ore în pat, adică un total de patru zile și 21 de ore. A putut să stea întinsă atât de mult timp, deoarece anterior participanților li se permitea să se ridice la fiecare 8 ore pentru a merge la toaletă.

Anterior s-a raportat că în Muntenegru au început concursurile de lenevire. Conform regulamentului, participanții trebuiau să stea în același timp pe saltele sau pături și să nu se ridice cât mai mult timp posibil.

Articole asemănătoare

Back to top button