fbpx

Țara din lume cu cea mai mare speranță de viață. Care este secretul unei vieți lungi

Care este secretul unei vieți lungi? Locul în care locuiești este, cu siguranță un factor extrem de important. Țările care oferă cea mai bună calitate a vieții tind să aibă cei mai longevivi cetățeni, spun specialiștii, care urmăresc speranța medie de viață la naștere pentru fiecare țară din lume. Iată unde trăiesc oamenii cel mai mult.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Țara din lume cu cea mai mare speranță de viață

Speranța de viață la naștere reflectă nivelul general de mortalitate al unei populații. Este perioada medie pe care o persoană se poate aștepta să o trăiască.

Există factori pe care toată lumea îi recunoaște, cum ar fi mâncatul sănătos și exercițiile fizice regulate, dar oamenii uită adesea să menționeze unul dintre cei mai importanți factori legați de longevitate, locul în care locuiești! Nu este surprinzător de ce unele locuri sunt mai favorabile unei vieți mai lungi decât altele.

Stabilitatea politică și succesul economic pot contribui la asigurarea unei vieți lungi, la fel ca și sistemele moderne de asistență medicală accesibile, bunele practici de salubritate și igienă, nivelurile ridicate de educație și guvernele care își încurajează cetățenii să ducă un stil de viață sănătos, scrie stiridinlume.ro.

Unele dintre țările și regiunile cu cele mai longevive populații au, de asemenea, și alți factori care acționează în favoarea lor, cum ar fi disponibilitatea alimentelor proaspete și sănătoase, stiluri de viață mai relaxate și o geografie naturală care favorizează un stil de viață activ. Având în vedere aceste lucruri, țările din întreaga lume au speranțe de viață diferite.

Hong Kong se află pe locul întâi

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), speranța de viață globală medie este de 73,2 ani, fiind compusă dintr-o speranță de viață de 75,6 ani în cazul femeilor femei și una de 70,8 ani la bărbați. Iar țara cu cea mai mare speranță de viață din lume este Hong Kong.

Aici, speranța de viață medie este de 85,3 ani. Femeile ajung, în medie, până la 88,2 ani, iar bărbații trăiesc, în medie, 82,4 ani, conform datelor oferite de către cei de la Worldometer.

După cel de-al Doilea Război Mondial, Hong Kong a cunoscut o dezvoltare economică rapidă și a înregistrat o creștere constantă a speranței de viață a locuitorilor săi. Are una dintre cele mai bune implicări ale tinerilor în educație și ocuparea forței de muncă, cea mai scăzută rată a mortalității infantile din lume și servicii de sănătate de înaltă calitate pentru copii.

Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că Hong Kong cheltuiește mai puțin atât pentru sănătate, cât și pentru asistență socială, ca proporție din PIB, decât alte țări precum Statele Unite sau Regatul Unit.

Hong Kong este o regiune administrativă specială a Chinei, care se află la est de estuarul râului Pearl (Zhu Jiang) pe coasta de sud a Chinei. Regiunea se învecinează cu provincia Guangdong în partea de nord și cu Marea Chinei de Sud la est, sud și vest.

Este alcătuită din Insula Hong Kong, cedată inițial de China Marii Britanii în 1842, partea de sud a Peninsulei Kowloon și Insula Stonecutters (Ngong Shuen) (acum alăturată continentului), cedată în 1860 și Noile Teritorii, ce includ zona continentală situată în mare parte la nord, alături de 230 de insule mari și mici din larg.

Articole asemănătoare

Back to top button