fbpx

Shakira are în față o pedeapsă de 8 ani de închisoare, după ce un judecător a aprobat procesul în cazul ei

Un judecător spaniol a aprobat marți procesul în cazul cântăreței columbiene Shakira, acuzată de fraudă fiscală. Procurorii spanioli au acuzat-o pe Shakira în 2018 că nu a plătit 14,5 milioane de euro impozit pe venitul realizat între 2012 și 2014. Procurorii au cerut o pedeapsă de 8 ani de închisoare și o amendă uriașă dacă este găsită vinovată de evaziune fiscală, scrie Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Shakira, în vârstă de 45 de ani, a negat în mod repetat orice faptă care contravine legii și a refuzat un acord cu autoritățile pentru a evita un proces, precizând că preferă să fie judecată decât să accepte procedura prin care ar trebui să îşi recunoască vinovăţia.

Data procesului nu a fost încă stabilită, potrivit Washington Post.

Cântăreaţa, care a denunţat anterior „o încălcare totală a drepturilor” sale şi „metode abuzive” din partea Parchetului spaniol, s-a declarat ”încrezătoare că instanţa îi va da dreptate”, au transmis în vară consilierii artistei într-un comunicat de presă.

Parchetul din Barcelona o acuză pe interpreta pieselor „Hips Don’t Lie”, „Waka Waka”, „Loca”, „Don’t Bother” şi „La Tortura” că nu şi-a declarat veniturile la Administraţia fiscală spaniolă în anii 2012, 2013 şi 2014.

Potrivit actului acuzării, Shakira locuia în Spania din 2011, anul în care relaţia ei cu fotbalistul Gerard Piqué de la clubul FC Barcelona a fost făcută publică, dar şi-a păstrat rezidenţa fiscală în Bahamas, un stat insular considerat un paradis fiscal, până în 2015.

Shakira şi Gerard Piqué, care au împreună doi copii, au anunţat că s-au despărţit în iunie 2022.

La rândul lor, avocaţii Shakirei consideră că până în 2014 majoritatea veniturilor artistei proveneau din turneele sale internaţionale şi că ea nu locuia pe atunci mai mult de şase luni pe an în Spania – condiţia cerută pentru ca o persoană să îşi stabilească rezidenţa fiscală în această ţară.

Parchetul „se încăpăţânează să ceară banii pe care i-am obţinut în timpul turneelor mele internaţionale şi în timpul emisiunii ‘The Voice’ din Statele Unite, o perioadă în care eu nu eram încă rezidentă în Spania”, a declarat vedeta pop într-un comunicat publicat în luna iulie de avocaţii ei.

Shakira a precizat, de altfel, că a plătit deja suma de 17,2 milioane de euro fiscului spaniol şi, deci, nu mai are „nicio datorie faţă de Trezoreria Publică de mai mulţi ani”.

Articole asemănătoare

Back to top button