fbpx

Sfaturi de îngrijire pentru bărbați: „Genetica e importantă, dar să nu ne batem joc de ea”

Expertul în frumusețe Dana Sota a oferit o serie de sfaturi de îngrijire pentru bărbați pentru ca tinerețea să fie păstrată cât mai mult timp. Într-un interviu la Radio România Actualități, Dana Sota a explicat că nu doar femeile au nevoie de o îngrijire atentă a tenului, ci și bărbații, scrie hotnews.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Oricum, bărbații ne fură cremele din baie, asta este sigur, multe branduri au creat linii speciale pentru ei. Nu ar trebui să ne batem cu bărbații pe oglindă, aș prefera să fie bărbați care se îngrijesc basic: adică, își dă cu o cremă de hidratare și cam atât. Fără să folosească o cremă de ochi sau alte tipuri de creme, deși există și pentru ei. Dar mie nu mi-ar plăcea să am un bărbat de genul acesta”, spune Dana Sota.

În opinia ei, atât bărbații, cât și femeile ar trebui să folosească unul dintre cele mai importante produse cosmetice – crema de protecție solară cu SPF:

„Folosirea unei creme de protecție solară este cel mai bun produs anti aging – e un panaceu al tinereții, trebuie folosită indiferent de vârstă. Noi, românii, nu suntem obișnuiți să folosim iarna creme cu SPF, dar dacă folosim creme hidratante cu factor de protecție, nu mai e nevoie să utilizăm un alt produs suplimentar (aici, este cazul femeilor). Oricum, nu recomand produsele de îngrijire în funcție de vârstă iar dacă bugetul este mai scăzut, se pot folosi produsele dermato-cosmetice, care nu sunt foarte scumpe si care se găsesc în farmacii”.

Disciplina și somnul sunt esențiale

Expertul în frumusețe spune că cele mai importante două lucruri sunt disciplina în absolut tot ceea ce facem și somnul. Disciplina înseamnă să faci lucrurile constant și consecvent:

„Adică, nu mă duc să fac sport o dată pe lună, că nu este suficient. Sau nu mănânc corect doar o zi pe săptămână, că nu se pune. Încerc să fac un stil de viață care să mă ajute, trebuie să avem niște obiceiuri constante și sănătoase pe care să le facem consecvent. Organismul are nevoie și de odihnă, dar o „altfel” de odihnă, care se referă la lucrurile pe care le faci pentru tine, sunt lucruri care îți plac și care îți aduc bucurie. Mie, personal, îmi aduc bucurie mersul la spa, cititul unei cărți, dar fiecare un alt gen de împlinire.

Ne sperie faptul că timpul trece mult prea repede, dar trebuie să îl maximizăm în tot ceea ce facem, indiferent că este vorba despre job, familie sau alte lucruri care contează. Eu încerc sa îmi ascult corpul, dacă stai în liniște, corpul ne dă semnale tot timpul, doar că nu îl auzim. Contează mult și dragostea în viața unui om, la mine în frigider nu găsești mare lucru, dar dragostea este foarte importantă”.

Vârsta a rămas un subiect tabu

„De obicei, când împlinești o vârstă de peste 40 sau 50 de ani, nu îți mai vine să spui câți ani ai. Cred că societatea ne-a făcut să gândim așa și faptul că nu mai ești foarte tânăr, te împinge cumva să crezi că nu mai ai treabă pe aici, că nu mai ești important, nu te mai simți un om frumos și validat. Atunci, mulți își spun: „Cine mă mai alege?”.

„Nu e elegant să întrebi vârsta unei femei, se consideră o chestie intimă: dacă ea ți-o spune, nu e nicio problemă. Dar sunt foarte multe femei, dar și bărbați care nu își mai recunosc vârsta. Întreabă-mă câți ani am și își spun câți ani vreau eu, nimeni nu ne cere buletinul!

Cu timpul, vine și o înțelepciune specială și este bine să profităm de ea. Dar, tot cu timpul, vin și niște probleme care apar de la interior spre exterior și invers. Cred că putem transforma timpul într-un prieten, dar lucrul acesta se face mai devreme, nu atunci când ai ajuns deja la 40 – 50 de ani, ci de la 20-30 ani.

Cred că suntem mai educați în domeniul frumuseții față de perioada trecută, noi, românii suntem din ce în ce mai interesați de acest domeniu al îngrijirii și al frumuseții. Capeți mai multă încredere dacă te îngrijești”, mai spune Dana Sota.

Dana Sota are 59 de ani și este unul dintre cei mai longevivi experți de beauty din România, cu o experiență de peste 20 de ani în industria frumuseții.

Articole asemănătoare

Back to top button