fbpx

Secretul longevităţii celei mai în vârstă femei din lume, care a împlinit 119 ani: A învins o tumoare și a supravieţuit două războaie mondiale

Pe 2 ianuarie 2022, japoneza Kane Tanaka a stins 119 lumânări şi, conform Guinness World Records, este cea mai longevivă femeie din lume încă în viaţă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Doamna Kane a supravieţuit la 3 epidemii – cea spaniolă (1918-1920), Sars (2004) şi (până acum) COVID-19 -, la două războaie mondiale, efectelor bombei atomice de la Nagasaki şi a învins o tumoare, la vârsta de 103 de ani.

Nipona locuieşte într-un azil de bătrâni din Higashi-ku, prefectura Fukuoka, este încă sănătoasă şi îşi petrece timpul făcând scurte plimbări pe coridoare – relatează Mediafax.

Îi plac dulciurile şi bea cafea

„Am de ales să muncesc din greu!”, a spus venerabila, într-un interviu acordat unui post TV japonez. Hobby-urile sale includ caligrafia şi calculul. Se hrăneşte cu orez, peşte şi supă. De asemenea, obişnuieşte să bea multă apă, dietă pe care o ţine de când avea în jur de 112 ani.

Încă are un apetit puternic, iubeşte dulciurile şi bea 3 ceşti de cafea pe zi, băuturi nutritive şi sucuri. Familia, care înseamnă totul pentru ea, spune că somnul profund este secretul longevităţii sale.

La vârsta de 103 ani, Tanaka a fost diagnosticată cu cancer de colon, dar, graţie unei intervenţii chirurgicale pe care a efectuat-o în timp util, la Tokyo, a supravieţuit.

În 2010, pe când avea 107 ani, fiul ei a scris „În vremuri bune şi rele, 107 ani”, o carte care vorbeşte despre viaţa şi longevitatea femeii.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button