fbpx

Scandalul bikinilor în sportul mondial: Pink, echipa feminină a Norvegiei la handbal pe plajă, Jocurile Olimpice și lupta contra sexismului

Campionatul european de handbal pe plajă s-a făcut cunoscut pentru un scandal de amploare, Înconjurul lumii l-a făcut știrea că echipa feminină a Norvegiei a fost amendată cu 1500 de euro, deoarece sportivele au refuzat să poarte bikini.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acestea și-au luat pantaloni scurți la competiția din Bulgaria. Conform Digi24, cu referire la BBC, organizatorii, însă, au considerat că ținuta lor ar fi încălcat reglementările Federației Internaționale de Handbal (IHF), care spun că acestea trebuie să poarte să poarte „pantaloni scurți decupați, tip bikini”.

În scandal a intervenit cântăreața Pink. Ea s-a oferit să achite sancțiunea, fiind de părerea că „Federația Europeană de Handbal ar trebui amendată pentru sexism”.

„Sunt foarte mândră de echipa feminină de handbal pe nisip din Norvegia pentru că a protestat împotriva regulilor extrem de sexiste despre uniformă. Foarte bine, fetelor”, a scris Pink pe o rețea de socializare, încurajând fetele „să o țină tot așa” și punctând că „ar fi fericită să plătească amenda pentru ele”.

Și Ministerul culturii și sportului din Norvegia a calificat decizia Federației drept una „ridicolă”. În același timp, sportivele afirmă că se simt „extrem de neconfortabil să poarte bikini pentru a juca sportul pe care îl iubesc”.

De menționat este că lupta contra sexismului a ajuns și la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Bunăoară, echipa Germaniei de gimnastică a purtat costume lungi, până la glezne, contrar codului vestimentar strict, impus participantelor. Ele afirmă că astfel au vrut să arate că „orice femeie, oricine, ar trebui să aibă libertatea de a alege cu ce se îmbracă”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button