fbpx

Scăderea prețului nu ar avea legături cu Ronaldo. Ce s-a întâmplat cu acțiunile Coca-Cola?

Cristiano Ronaldo nu ar avea legătură cu faptul că prețul la acțiunile Coca-Cola au scăzut. Evenimentul ar fi unul tipic pentru piață și chiar planificat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Trimestrial, compania achita deținătorilor de acțiuni dividende. Ca să primească procentul pentru iunie, aceștia urmau să fie proprietari ai acțiunilor până pe data de 11, iar 14 iunie este prima zi când acțiunile se vindeau fără adaosul ce ține de dividendele care urmau să fie plătite, transmite sports.ru. Explicând mai simplu, prețul acțiunii scade cu echivalentul unui dividend, deoarece investitorii care le-au păstrat de mai mult timp le vând.

În weekend bursa nu funcționează, iar vineri o acțiune costa 56,14 dolari. Luni, la ora 10:00 (fusul orar al Moldovei), prețul ei era de 55,9 dolari, iar către 16:10 a scăzut la 55,68, apoi la 55,36 în următoare jumătate de oră.

Informația despre Ronaldo, însă, a apărut în presa portugheză abia la 16:57. Mai mult, secvența video cu sticlele de Coca-Cola, mutate de Ronaldo, a devenit virală după ora 19:00.

Amintim că Ronaldo a dat într-o parte două sticle de Coca-Cola în timpul unei conferințe de presă. „Beți apă”, a exclamat sportivul după ce a făcut gestul.

Presa a scris că din cauza acțiunii sale valoarea companiei s-a prăbușit ușor. Totuși, există și ipoteza precum că despre scădere se cunoștea încă din weekend.

„Fiecare are preferințele sale”. Așa a reacționat compania la gestul lui Ronaldo, menționând că sportivelor li se oferă Coca-Cola, Coca-Cola fără zahăr sau apă plată la conferințe de presă.

Articole asemănătoare

Back to top button