fbpx

Șase trucuri care te vor ajuta să ai grijă de părul afectat de umiditate

În mod cert te regăsești în următorul scenariu – ai stat o zi întreagă să îți aranjezi părul, arată perfect coafat, însă atunci când ajungi afară, din cauza umidității, te alegi cu o mulțime de fire de păr rebele.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dacă ai experimentat asta cel puțin o dată, te-ai întrebat și cum să scapi de acel păr frizzy. Ei bine, există câteva metode simple prin care poți împiedica asta sau să ți-l îngrijești dacă părul tău este deja electrizat. Așa că, unii dintre cei mai cunoscuți hairstyliști te vor ajuta cu cele mai bune sfaturi în ceea ce privește părul afectat de umiditate:

1. Folosește un șampon și un balsam potrivit

Dacă vrei să scapi de acel efect de păr electrizat, trebui să începi cu un pas esențial în rutina de îngrijire a părului, și anume șamponul și balsamul. Bridget Brager, hairstylistul mai multor celebrități, spune că trebuie să folosim un șampon care nu conține sulfați deoarece aceștia pot îndepărta uleiurile naturale, determinând părul să devină extrem de fragil. În schimb, ne sugerează să apelăm la produse care conțin aloe vera, fiind un ingredient excelent pentru scalpul uscat. În plus, contribuie și la creșterea părului. Pe lângă șampon și balsam, o mască pe care să o folosești o dată pe săptămână te mai poate ajuta.

2. Ai grijă cu părul ud

Nate Rosenkranz este de părere că modul în care ne îngrijim părul are un rol important în efectul de electrizare. El ne îndeamnă să fim blânde cu părul nostru atunci când este ud și să evităm să îl frecăm cu un prosop deoarece firele se pot rupe mult mai ușor. În schimb, putem folosi un prosop din microfibră sau un tricou din bumbac, reducând astfel deteriorarea acestuia.

3. Aplică un ulei sau serum

Kim Kimble spune că firele de păr rebele pot apărea și din cauza părului uscat. Din acest motiv, ar trebui să folosești un ulei sau serum care să îți hidrateze părul în profunzime și să te ajute atunci când umiditatea este crescută. Acesta ar trebui aplicat pe părul deja coafat și în zonele în care deja s-a încrețit, într-un strat ușor pentru că îți va netezi șuvițele de păr.

4. Asigură-te că nu ai părul deshidratat

Dr. Christine Martey-Ochola și Anne Cheatham susțin că pentru a scăpa de părul frizzy ar trebui să ai grijă ca acesta să nu fie deshidratat. Este important să urmezi o rutină completă atunci când îți speli părul și să stai cât mai departe de ustensilele de styling care emană căldură pentru a evita uscarea acestuia. De asemenea, poți folosi și un produs de tip leave-in înainte de a-l peria.

5. Usucă-ți cu atenție părul

În cazul în care nu vrei să îți lași părul să se usuce natural și apelezi la foehn, ar trebui să ai grijă să folosești de fiecare dată o protecție termică. Căldura deschide cuticula, iar părul tău poate deveni mult mai uscat.

Articole asemănătoare

Back to top button