fbpx

raport | OMS avertizează asupra creșterii numărului de boli cronice până în 2030, dacă oamenii nu încep să facă mișcare

Aproape 500 de milioane de persoane vor dezvolta boli de inimă, obezitate sau diabet care pot fi atribuite inactivității fizice între 2020 – 2030, dacă guvernele din întreaga lume nu iau măsuri urgente pentru a promova beneficiile exercițiilor fizice, scrie alephnews.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

OMS recomandă cel puțin 150 de minute de activitate fizică pe săptămână pentru adulți pentru a preveni astfel de boli.

Tratamentul medical necesar pentru cele 500 de milioane de persoane care riscă să se îmbolnăvească din cauza lipsei de mișcare va costa lumea aproximativ 27 de miliarde de dolari.

Milioane de oameni din întreaga lume nu fac suficientă mișcare, iar acest fenomen ar putea avea consecințe grave în următorii ani, potrivit (OMS) Organizația Mondială a Sănătății.

Între 2020 și 2030, se estimează că încă 500 de milioane de persoane din întreaga lume vor dezvolta cel mai probabil boli de inimă, obezitate, diabet, depresie, demență și alte afecțiuni cauzate de lipsa de exerciții fizice, a precizat OMS într-un raport publicat azi.

OMS recomandă cel puțin 150 de minute de activitate fizică pe săptămână pentru adulți pentru a preveni astfel de boli.

Mai mult de 30% din populația mondială nu respectă recomandarea OMS. Această situație este de două ori mai gravă în țările cu venituri ridicate aproape 40% decât în țările cu venituri mici 16%.

Articole asemănătoare

Back to top button