fbpx

Problemele pe care le întâmpinăm dacă nu acordăm atenție tenului: Cosmetologul Lia Inculeț explică pașii pentru îngrijirea corectă a feței

Odată cu venirea primăverii, tenul nostru are nevoie de o îngrijire deosebită. Fie că e vorba de riduri, acnee sau piele deshidratată, trebuie să-i acordăm feței atenție maximă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Lia Inculeț, cosmetolog cu experiență de opt ani, explică într-un interviu oferit pentru ZUGO cum putem avea grijă de tenul nostru, care sunt alimentele recomandate și ce trebuie să scoatem din consum pentru a arăta impecabil.

Cât de importantă este frumusețea pentru o femeie?

Chiar dacă majoritatea o să răspundă că nu atât de importantă precum frumusețea sufletului, eu o să risc să spun că o femeie dacă nu se simte frumoasă, nimic nu merge bine. O femeie care nu se simte frumoasă tinde a fi critică față de femeile din jurul ei, căci e știut – toată răutatea vine de acolo de unde nu este mulțumirea de sine. Consider că pentru o femeie frumusețea și importanța acesteia stau undeva pe raftul principal.

De ce ar trebui moldovenii să apeleze la ajutorul unui cosmetolog?

Pentru că un cosmetolog este acel specialist cu ajutorul căruia veți putea afla ce tip de ten aveți, ce rutină corectă de îngrijire se potrivește anume acelui tip de ten, ce proceduri puteți efectua pentru a fi mulțumite de aspectul exterior. Evident, un cosmetolog poate fi și un bun psiholog, iar vizitele pe care le faceți la acest specialist să vă aducă totodată și satisfacție morală.

Se spune că „femeia este cea mai frumoasă artă”. Ce sfaturi pentru îngrijire le-ați oferi moldovencelor?

În primul rând, aș recomanda femeilor să se iubească un pic mai mult. Femeile din țara noastră pun accent pe tot ce vrei, mai puțin pe aspectul exterior. Cel mai des la cabinet se adresează deja atunci când problema este ireparabilă, însă am spus-o și o mai zic „e mai ușor să previi decât să tratezi”.

Educația pentru frumusețe trebuie să înceapă încă de acasă. Nu trebuie ignorată importanța aplicării acelui produs cu factor de protecție solară zilnic, chiar din frageda copilărie, dar și o cremă hidratantă, care se selectează conform tenului și vârstei, însă nicidecum nu așteptăm 25-30 de ani și apoi să ne dăm seama că avem tot felul de probleme inestetice care ne deranjează, doar pentru care nu am acordat destulă atenție niciodată pentru a le preveni.

Din experiența dumneavoastră, care sunt cele mai frecvente probleme ale pielii pe care le au femeile?

La cabinetul meu pacientele se adresează cu diverse probleme, însă în top sunt: acneea, hiperpigmentația și rozaceea. O să recunosc că jumătate dintre aceste probleme sunt tot din cauza ignoranței persoanelor.

Dacă astfel de probleme nu sunt tratate deloc sau incorect, ele pot evolua, se pot agrava, încât să rămână pe toată viața?

Evident! De foarte multe ori am întâlnit în practica mea situații când din cauza neglijenței față de tenul lor, persoanele au ajuns în extrema când nu mai funcționa bine nici o terapie, pentru că era prea târziu.

Aristotel spunea că „frumusețea personală este mult mai mare decât orice recomandare”. Ce părere aveți despre această afirmație?

Nu pot să nu fiu de acord. Cea mai bună recomandare a unei persoane vine din atitudinea acesteia față de celelalte persoane. Până la urmă, ce oferi, aceea primești. Atât în lucrul cu pacienții, cât și în viața de zi cu zi am învățat o chestie și anume să ofer acea energie și acel comportament care aș dori să mi se ofere mie.

Dacă tot a venit primăvara, cum trebuie să îngrijim corect tenul în această perioadă?

Desigur, tenul trebuie îngrijit indiferent de anotimp. În perioada de trecere puteți efectua la cabinet diverse tipuri de proceduri precum peelinguri, proceduri de microneedling, biorevitalizări. Deci profitați de zilele cât încă nu este soare foarte puternic pentru a aduce tenul în regulă.

Cum putem să avem grijă de tenul nostru, fără să investim foarte mulți bani?

Să începem de la simplu, evident de la rutina zilnică de îngrijire. Nu trebuie să vă complicați foarte mult. Urmați pașii de bază, iar dacă ați ales produsele corecte, la sigur tenul în scurt timp vă va mulțumi pentru aceasta.

În procesul meu de documentare, am observat că sunteți foarte activă pe pagina de Instagram. Postați fotografii ce țin de cosmetologie și oferiți detaliat în dreptul fiecărei poze câte o descriere a problemei. Ce vă motivează să faceți acest lucru?

Întotdeauna am fost o persoană creativă, doar că de-a lungul timpului creația s-a dus spre latura medicinei, frumuseții și a sănătății. Fac acest lucru pentru auditoriul meu din online, pentru a fi documentați mai bine decât am fost eu cândva, când aveam anumite probleme ale tenului, însă nu aveam o sursă corectă de informare. Îmi iubesc activitatea, depun suflet și timp, iar activitatea mea pentru miile de femei care mă urmăresc se datorează și interesului pe care îl manifestă acestea zilnic și sunt pe aceeași lungime de undă cu mine. Ele mă țin în tonus, iar eu le sunt recunoscătoare pentru acest lucru.

Se știe că modul în care ne alimentăm influențează aspectul pielii noastre. Ce alimente recomandați și pe care să le eliminăm din farfurie?

Eu sunt pentru echilibru. Absolut în tot ceea ce facem avem nevoie de limita de mijloc. La fel și în alimentație sunt pentru un mod cât mai sănătos. Cu toții știm că alimentele dulci și procesate nu au o acțiune benefică nici asupra siluetei, dar nici asupra pielii, căci în urma utilizării cantităților exagerate de dulce distrugem fibrele de colagen, care de fapt stau la baza frumuseții tenului nostru. O alimentație bogată în fibre, semințe, grăsimi sănătoase ne-ar putea asigura o bună funcționare a întregului organism, dar și o textură sănătoasă a pielii.

Credeți că bărbații au ei nevoie de serviciile cosmetologului?

Desigur! De ce nu? Ca pielea femeilor, cea a bărbaților merită o îngrijire corectă și frecventarea periodică a cabinetelor de cosmetologie. Ba mai mult, am observat în ultimul timp o tendință în rândul persoanelor de sex masculin. Aș mai putea adăuga că pacienții bărbați sunt de multe ori mai ascultători și mai serioși la capitolul îngrijire decât unele femei. Cât de nostim nu ar suna, într-adevăr este așa. De aceea da, tot ceea ce e valabil pentru tenul unei femei poate fi aplicat și pe tenul unii bărbat.

Vă rog să continuați următoarele fraze:

Investește bani acolo unde… merită!
O femeie frumoasă trebuie… să se iubească mai mult și să mențină tot ceea ce i-a oferit genetica și natura.
Suntem în căutarea frumuseții deoarece… suntem ființe umane care întotdeauna caută frumosul, în oameni, în fapte sau în lucruri.
Nu invidia tenul perfect al altora, dar… ai grijă de al tău! Investește timp, atenție și bani în el.

Autoare: Cristina Stolearenco, stagiară

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button