fbpx

Primul pian stradal va fi inaugurat sâmbăta la Chișinău. Doritorii vor putea interpreta operele preferate

Ești pasionat de muzică jazz? Îți place și pianul? Ori poate îți place interpretarea pianistică a pieselor moderne și ai vrea să le savurezi împreună cu amicii tăi? Acum ai un scuar întreg pentru asta în rol de scenă! Pentru prima dată în orașul Chișinău, în scuarul teatrului „Anton Cehov”, va fi instalat un pian stradal, iar fiecare doritor va avea oportunitatea să interpreteze operele preferate în fața publicului larg.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pianul deja este instalat, iar inaugurarea oficială va avea loc pe 31 iulie, la orele 19:00, în Scuarul Cehov de pe strada Vlaicu Pârcălab 75. Inițiativa aparține Cafenelei „Cafea la Teatru”. Invitatul special al evenimentului este Mark Osleski.

Mark Osleski un pianist, compozitor și producător muzical din Chișinău. A început să cânte jazz încă la liceu, iar la 19 ani a înregistrat primul său album – „Rancho Moldova”. Mark a fost implicat în multiple proiecte muzicale, cele mai importante fiind „Alex Calancea Band”, „Dan Balan” , „Zdob și zdub” , „Wallmark” și „Not an idol”.

Că interpret de jazz a participat la câteva festivaluri de jazz precum „Sibiu Jazz Festival” „Braila Jazz Festival” și „Ethno Jazz Festival Chișinău”. De curând înregistrat cel de-al treilea album al său „Places” alături de Nichita Morozov și Alex Zavalii.

În prezent colaborează cu Denis Pashkevich din Latvia, la cel de al patrulea album de jazz care urmează sa fie lansat în 2021.

Programul Evenimentului

19:00 – 19:30 Adunarea publicului

19:30 – 19:40 Prezentarea Inițiativei

19:40 – 20:40 Recital artistic Mark Oselski

20:40 – 22:00 Acces liber la pian pentru doritori

Dacă condițiile meteorogice nu vor permite desfășurarea evenimentului, acesta va fi amânat.

Pianul va fi instalat în scuarul Cehov pentru toată perioada caldă.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button