fbpx

Povestea unui bărbat care a înotat 27 de ore, după ce a fost luat de tsunami

Un bărbat din Tonga, în vârstă de 57 de ani, care a spus că a înotat 27 de ore după ce a fost luat de valuri în timpul tsunami-ului devastator de sâmbătă, este considerat „Aquaman din viața reală”, scrie Digi24, cu referire la Reuters.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Erupția vulcanului Hunga Tonga-Hunga Ha’apai de sâmbătă a dus la moartea a cel puțin trei persoane, a trimis valuri tsunami care au traversat arhipelagul, au provocat daune în sate, stațiuni și la multe clădiri și au întrerupt comunicațiile aproximativ 105.000 de persoane.

Lisala Folau, care locuia pe mica insulă izolată Atata, care are o populație de aproximativ 60 de persoane, a fost dus în larg, atunci când valurile au lovit țărmul sâmbătă, în jurul orei 19.00, a declarat el într-un interviu radio pentru agenția de presă din Tonga Broadcom Broadcasting. Folau a spus că își văruia casa când fratele lui l-a avertizat despre tsunami, iar în scurt timp valurile au ajuns în sufrageria lui.

Pentru a scăpa, bărbatul s-a urcat într-un copac, dar când a coborât, a fost luat pe sus de un alt val mare, a povestit el. Bărbatul în vârstă de 57 de ani a spus că nu poate merge bine din cauza unui handicap.

„Am plutit, purtat dintr-o parte în alta de valurile mari care continuau să vină”, a povestit el pentru postul de radio.

Folau a spus că a continuat să plutească și a reușit să înoate 7,5 kilometri până la insula principală Tongatapu, ajungând la țărm 27 de ore mai târziu, duminică, în jurul orei 22.00.

Reuters precizează că nu a reușit să îl contacteze pe Folau ca să poată verifica spusele lui. Povestea eroismului lui Folau a ajuns virală pe Facebook și alte rețele sociale unde oamenii din Tonga au relatat momentele prin care au trecut.

„Aquaman din viața reală”, este numir el într-o postare pe Facebook, referire la celebrul personaj de benzi desenate și filme. „Este o legendă”, este un alt mesaj.

Insula Atata, care se află la aproximativ 8 km nord-vest de capitala Tonga, Nuku’alofa, a fost distrusă aproape în întregime de tsunami-ul care a lovit insulele. În insule continuă operațiunile de evacuare a oamenilor cu ambarcațiuni ale marinei din Tonga.

 

Articole asemănătoare

Back to top button