fbpx

Planeta Pământ, omagiata zilei de 22 aprilie. Milioane de oameni participă anual la protejarea mediului

Începând cu 1970, în fiecare an, pe 22 aprilie este sărbătorită Ziua Pământului, dată stabilită de Organizația Națiunilor Unite în 2009. Acest eveniment a fost marcat pentru prima dată în Statele Unite ale Americii, unde circa 20 de milioane de americani au participat la manifestații anti-poluare pe întreg teritoriul țării.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tradiția s-a păstrat până în prezent, iar în ultimii ani, Ziua Pământului a devenit globală, mobilizând 200 de milioane de oameni în 141 de țări și ridicând problemele de mediu pe scena mondială. Peste un miliard de oameni își exprimă interesul pentru protejarea planetei, participând la diverse acțiuni dedicate acestei zile.

Necesitatea apariției unei asemenea sărbători a survenit în rezultatul dorinței de a construi o societate stabilă, un viitor mai curat și mai verde.

În ultimii ani, și motorul de căutare Google s-a arătat implicat în activitățile de promovare a protejării mediului. Pe 22 aprilie, Google sărbătorește Ziua Pământului prin intermediul unui doodle creat special. În 2019, acesta a optat pentru prezentarea câtorva specii de plante și animale de pe Terra, precum albatrosul călător, bradul roșu de coastă – cel mai înalt copac, phaedophtyne amauensis – cea mai mică specie de vertebrate, Victoria amazonica – una dintre cele mai mari plante acvatice, celacantul – cea mai veche specie de animale încă în viață, colembolele de peșteră adâncă – viețuitoare care trăiesc în cea mai adâncă peșteră din lume.

Articole asemănătoare

Back to top button