fbpx

O grădină zoologică a reușit să împerecheze doi urși panda abia după 10 ani… când locul a fost închis

Responsabilii unei grădine zoologice din Hong Kong au încercat timp de 10 ani să convingă doi urși panda să se împerecheze. S-a întâmplat asta, însă, doar după ce locul a fost închis.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ying Ying și Le Le trăiesc de mulți ani la grădina zoologică Ocean Park. Vestea îmbucurătoare a fost dată ieri de angajați.

„Șansa de sarcină este mult mai mare decât în cazul inseminării artificiale”, a declarat Michael Boos, director executiv la Ocean Park, într-un comunicat.

Grădina zoologică a fost închisă din ianuarie, ca mai apoi angajații să observe schimbările de comportament ale animăluțelor. Sezonul de împerechere al urșilor panda este în perioada martie – mai.

„De la finalul lunii martie, Ying Ying a petrecut mai mult timp jucându-se în apă, în timp ce Le Le își marca teritoriul și căuta mirosul lui Ying Ying”, se mai spune în comunicat.

Momentan, personalul nu știe dacă femela este însărcinată, însă monitorizează situația îndeaproape. Perioada de gestație la urșii panda gigantici durează între 72 și 324 de zile, informează CNN.

„Semnele sarcinii ar trebui să apară la finalul lunii iunie, însă este posibil și ca Ying Ying să aibă o pseudo-sarcină”, a explicat Michael Boos.

E de menționat că urșii panda sunt deja o specie vulnerabilă, fiind la ultima etapă înainte de a deveni o specie pe cale de dispariție. Actualmente, în lume există doar 1800 de astfel de animăluțe care trăiesc în habitatul lor natural.

Articole asemănătoare

Back to top button