fbpx

Moment istoric: Marea Britanie vrea să recunoască că animalele sunt ființe cu drepturi

Animalele de companie ar putea fi recunoscute de Marea Britanie ca ființe care au drepturi. Guvernul de la Londra a anunțat că urmează să introducă o serie de reglementări legale în acest sens.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Legile vor viza atât animalele de companie, cât și cele care sunt crescute la fermă sau cele care viețuiesc în sălbăticie, informează Digi24, citând The Guardian și BBC. Printre măsurile care se vor impune se numără restricționarea comerțului cu fildeș, aripioare de rechin, dar și interzicerea producției de foie gras, un preparat obținut prin îndoparea forțată a rațelor și gâștelor.

La fel, proprietarii de pisici vor trebui să le cipeze obligatoriu, iar deținerea primatelor drept animale de companie nu se va permite. Normele mai presupun și măsuri care să contracareze contrabanda de căței, zgărzile cu șocuri electrice folosite pentru a dresa animale de companie vor fi și ele interzise, iar utilizarea lor se va pedepsi.

Potrivit sursei citate, cursele de iepuri nu vor mai fi admise dacă legile intră în vigoare, iar utilizarea cuștilor pentru porci și păsări va fi examinată individual pentru fiecare caz. Mai mult, reclama practicilor altor țări, de exemplu călărirea elefanților, de asemenea, se va sancționa.

Articole asemănătoare

Back to top button