fbpx

Meta vrea să-şi facă propria valută virtuală. Angajaţii companiei o numesc „Zuck Bucks”

Meta vrea să-şi facă propria valută virtuală, care nu are legătură cu blockchain sau monedele digitale, dar care ar putea fi folosită ca monedă de schimb în cadrul aplicaţiilor companiei, transmite g4media.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Compania americană, care deţine produse precum Facebook şi Instagram, evaluează introducerea unei monede virtuale în cadrul viitorului metavers şi a propriilor aplicaţii.

Intern, angajaţii companiei numesc această monedă Zuck Bucks.

Nu este deocamdată clar cum şi la ce va fi folosită viitoarea monedă, însă, cel mai probabil Meta o vede drept o monedă oficială a viitorului său metavers, care să fie folosită pentru achiziţionarea produselor digitale şi pe care să o controleze.

Conform Financial Times, Meta s-a inspirat de la Roblox, care a atras foarte mulţi bani folosind moneda Robux în produsele sale de gaming.

Zuck Bucks nu este singura idee pe care Meta o explorează în produs, compania americană urmând să lanseze mai multe produse financiare prin care să-şi diversifice şi să-şi crească sursele de venituri.

O altă idee este lansarea unor aşa-zise jetoane sociale, cu care şi-ar recompensa utilizatorii pentru diverse activităţi în cadrul platformelor sociale ale companiei şi a viitorului metavers.

În acelaşi timp, Meta ar putea oferi şi produse financiare tradiţionale, precum împrumuturi pentru micile companii.

Un alt proiect financiar al companiei are în vedere NFT-urile. În luna mai, Meta va lansa suport pentru postarea şi partajarea NFT-urilor pe Facebook.

Articole asemănătoare

Back to top button