fbpx

Mesajul public al unui fotbalist din Divizia Națională pentru președintele FMF: „Oare când vom avea un campionat demn de privit?”

„Oare când vom avea un campionat demn de privit? Oare când vom avea o națională de care să ne mândrim? Oare când transparența, corectitudinea și bunul simț vor deveni o normalitate?” Aceste întrebări i le adresează fotbalistul de la Petrocub Maxim Potîrniche președintelui Federației Moldovenești de fotbal, Leonid Oleinicenco.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sportivul spune că de-a lungul carierei a jucat la Academia, Iskra, Zimbru, Sheriff timp de și 22 de ani. El afirmă că „pe lângă dragostea și dedicația față de fotbal, a crescut și cu un simț acut al nedreptății”.

„Îmi pare foarte rău să văd în ce hal a ajuns astăzi fotbalul din Republica Moldova. Am ajuns pe locul 177 din 210 țări. Da, noi suntem slabi. Dar am ajuns aici din ce considerente?

Eșalonul superior, ditamai Divizia Națională este plină de oportuniști, profitori și paraziți ai fotbalului. Așa cluburi ca FC Speranța, FC Florești, FC Dinamo Auto, FC Codru își fac mendrele, iar noi cu toții ne facem că plouă. Breasla fotbalistică înainte de fiecare etapă cunoaște deznodământul a cel puțin trei meciuri din cinci care se joacă. Unde este principiul sportivității, sau „să câștige cel mai bun”?

Aici am enumerat doar câteva echipe, iar cele care nu au fost vizate s-au ales cu transpirație rece, la sigur.
 (,,,) Avem un departament de integritate în cadrul Federația Moldovenească de Fotbal, este oare el valorificat? Când vor fi resimțite și de noi aceste schimbări care tot ni se bagă pe gât? Oare când vom avea penalizări măcar disciplinare în raport cu anumite cluburi, aici eu nu mai vorbesc de așa instituții ca CNA, Procuratură, Europol. Sau ne place mimatul?

Atâta timp cât noi o să ignorăm realitățile noastre cotidiene; cât o să simulăm anumite procese de prevenire; cât o să ne ascundem privirile și tace mâlc; cât vom tolera miș-mașurile, atâta timp vom avea recorduri de scor”, consideră sportivul.

Articole asemănătoare

Back to top button