fbpx

Mai puțin în fața calculatoarelor și mai mult în mișcare! OMS a anunțat cât efort fizic trebuie să facem în perioada pandemiei

Adulții ar trebui să facă efort fizic cel puțin 150 de minute săptămânal, recomandă Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Astfel, oamenii vor ține bolile departe și vor compensa creșterea nivelului de sedentarism.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Recomandarea se referă la bunăstarea persoanelor de toate vârste, transmite presa străină, cu referire la Reuters. Totodată, în privința copiilor și adolescenților, OMS recomandă cel puțin o oră de exerciții fizice și limitarea timpului petrecut în fața ecranelor dispozitivelor, iar gravidelor medicii le sugerează să facă mișcări aerobice moderate.

În context, Organizația Mondială a Sănătății a lansat campania „Every Move Counts” (tr. red. Fiecare Mişcare Contează) Potrivit specialiștilor, „creșterea activității fizice nu doar ajută la prevenirea și ținerea sub control a bolilor de inimă, diabetului, cancerului, dar și reduce simptomele depresiei și anxietății”.

Potrivit OMS, mersul pe jos, ciclismul, grădinăritul, dar și curățenia sunt printre activitățile recomandate. Conform doctorilor, pe lângă starea fizică bună, „a fi activ în fiecare zi reprezintă un lucru bun şi pentru sănătatea noastră mintală”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button