fbpx

„M-a rănit pe mine și pe întreaga echipă”. Scrisoarea deschisă a lui Zidane: Motivul pentru care a plecat de la Real Madrid

Zinedine Zidane, antrenorul lui Real Madrid, a explicat într-o scrisoare deschisă publicată de presa iberică de ce a ales să plece de la clubul alături de care a câștigat de trei ori Liga Campionilor ca antrenor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Zidane a dezvăluit și de ce a ales să plece în 2018 de la echipă și de ce a vrut să revină pentru a face, din nou, performanță pe „Bernabeu”, scrie digisport.ro.

Zinedine Zidane, scrisoare deschisă: „Lucrurile stau diferit”

Pentru mai mult de 20 de ani, din prima zi în care am ajuns la Madrid și am îmbrăcat tricoul alb, mi-ați arătat dragostea voastră. Am simțit tot timpul că e ceva special între noi. Am avut imensa onoare de a fi jucătorul și antrenorul celui mai mare club din lume, dar înainte de toate sunt doar un alt fan al Madridului. Pentru toate aceste motive am vrut să scriu această scrisoare, să vă spun ”la revedere” și să-mi explic decizia de a pleca de la club.

În martie 2019 am acceptat oferta de a mă întoarce la Real Madrid, după o pauză de opt luni, pentru că Florentino Perez mi-a cerut-o, dar și pentru că voi mi-ați cerut asta în fiecare zi. Când m-am întâlnit cu fiecare dintre voi pe stradă am simțit susținerea voastră și dorința de a mă vedea la echipă din nou.

Să fiu la Madrid timp de 20 de ani este cel ami frumos lucru care s-a întâmplat în viața mea și știu că și știu că asta se datorează în totalitate faptului că Florentino Pérez m-a susținut în 2001, a luptat pentru a mă aduce când mulți oameni au fost împotriva acestui lucru.

Am decis acum să plec și vreau să explic corect motivele. Plec, dar nu m-am săturat de antrenorat. În mai 2018 am plecat după doi ani și jumătate, cu foarte multe victorii și foarte multe trofee, pentru că am simțit că echipa are nevoie de o altă provocare pentru a rămâne la cel mai înalt nivel. Acum, lucrurile sunt diferite. Plec pentru că simt că clubul nu mai are încrederea în mine, de care am nevoie, nici sprijinul pentru a construi ceva pe termen mediu sau lung.

Zinedine Zidane: „Mi-aș fi dorit ca relația mea cu președintele să fi fost puțin diferită”

Înțeleg fotbalul și cunosc cerințele unui club precum Real Madrid. Știu că atunci când nu câștigi, trebuie să pleci. Dar cu acest lucru a fost uitat un lucru foarte important, tot ceea ce am construit zi de zi a fost uitat, ceea ce am adus în relațiile mele cu jucătorii, cu cei 150 de oameni care lucrează cu și în jurul echipei.

Sunt un câștigător înnăscut și am fost aici pentru a câștiga trofee, dar și mai important decât acest lucru sunt oamenii, sentimentele lor și am senzația că aceste lucruri nu au fost luate în considerare. A fost o nereușită să înțelegem că aceste lucrui mențin și dinamica unui club grozav. Într-o anumită măsură am fost chiar mustrat pentru asta.

Vreau să existe respect pentru ceea ce am realizat împreună. Mi-aș fi dorit ca relația mea cu clubul și președintele din ultimele luni să fi fost puțin diferită de cea a altor antrenori.

Nu ceream privilegii, desigur că nu, doar ceva mai multă recunoștință. În zilele noastre, viața unui antrenor în adăpost la un club mare este de două sezoane, puțin mai mult. Pentru ca aceasta să dureze mai mult, relațiile umane sunt esențiale, sunt mai importante decât banii, mai importante decât faima, mai importante decât orice. Ei trebuie să fie hrăniți. De aceea m-a durut atât de mult când am citit în presă, după o înfrângere, că aș fi concediat dacă nu câștig următorul joc.

M-a rănit pe mine și pe întreaga echipă, deoarece aceste mesaje divulgate în mod deliberat către mass-media au influențat negativ echipa, au creat îndoieli și neînțelegeri. Din fericire am avut acești băieți uimitori care au fost cu mine până la moarte.

Când lucrurile s-au înrăutățit, m-au salvat cu victorii magnifice. Pentru că ei credeau în mine și știau că eu cred în ei. Desigur, nu sunt cel mai bun antrenor din lume, dar pot oferi tuturor, indiferent dacă este un jucător, un membru al corpului de antrenori sau orice angajat, puterea și încrederea de care au nevoie în slujba lor. Știu perfect de ce are nevoie o echipă”, se arată în scrisoarea lui Zidane, publicată de AS.com.

Prima opțiune pentru Zidane ar fi chiar naționala Franței, după ce actualul selecționer, Didier Deschamps, s-ar putea retrage după Euro, în cazul unor rezultate slabe. Zizou ar prelua astfel reprezentativa cocoșului galic pentru Mondialul din Qatar din 2022.

O altă variantă ar fi să calce pe urmele fostului său mentor, Carlo Ancelotti, și să preia o echipă din Premier League. Dar singurul club unde postul de antrenor este vacant este Tottenham, care va evolua sezonul următor în Champions League.

Articole asemănătoare

Back to top button