fbpx

Întâmpinat cu pâine, sare și vin moldovenesc! Noul ambasador al SUA în R. Moldova a ajuns la Chișinău

Noul ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Kent Doyle Logsdon, a sosit la Chișinău. Diplomatul a fost întâmpinat în stil tradițional.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„În prima zi, el și soția sa au fost întâmpinați la ambasadă conform tradiției moldovenești cu pâine, sare și vin moldovenesc. El așteaptă cu nerăbdare să călătorească prin această țară frumoasă, să-i cunoască oamenii și să continue să consolideze parteneriatul dintre țările noastre” – este mesajul publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Cine este Kent Doyle Logsdon?

Membru de carieră al Serviciului Diplomatic de nivel superior, Ambasadorul Logsdon a fost cel mai recent Șef de cabinet al Subsecretarului pentru Creștere Economică, Energie și Mediu și, înainte de aceasta, a fost Asistent Principal Adjunct al Secretarului de Stat în Biroul Resurse Energetice.

A fost Șef adjunct al misiunii Ambasadei SUA la Berlin, Germania, servind ca Însărcinat cu afaceri, din ianuarie 2017 până în mai 2018.

Înainte de a pleca la Berlin, Ambasadorul Logsdon a fost Asistent Executiv al Secretarului de Stat adjunct pentru Management și resurse și a fost, de asemenea, secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat. Funcțiile sale anterioare le includ pe cea de director al Centrului de operațiuni, director al Oficiului pentru Afaceri Ruse și șef adjunct al misiunii din Tbilisi, Georgia.

Totodată, a fost consilier politic la Kiev, Ucraina și a ocupat o varietate de poziții în Bangkok, Thailanda; Almaty, Kazahstan; Islamabad, Pakistan; și Stuttgart, Germania. Ambasadorul Logsdon vorbește limbile rusă, ucraineană, thailandeză și germană. Studiază limba română. Ambasadorul Logsdon este originar din Sewickley, Pennsylvania.

Diplomatul deține o diplomă de master în relații internaționale de la Universitatea din Virginia și o diplomă de licență în guvernare de la Universitatea Notre Dame. La Chișinău i se va alătura soția, Michelle, ofițer recent pensionat al Serviciului Afaceri Externe.

La 13 iulie, președintele SUA, Joe Biden, l-a nominalizat pe Kent Doyle Logsdon, pentru funcția de ambasador al SUA în R. Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button