fbpx

Horoscopul Cafelei: Ce tip de cafea ți se potrivește, în funcție de zodie

Cafeaua face parte din rutina de dimineață a oamenilor de pe tot globul. Nu există colțișor al lumii în care măcar o persoană să nu se pună la masă, în prima parte a zilei, cu o ceașcă aromată în față. Partea complicată vine abia în momentul în care ar trebui să aleagă sortimentul, modul de preparare, aromele și recipientul perfect din care să savureze delicioasa băutură, scrie DivaHair.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totuși, fiindcă oamenii care s-au născut sub același semn zodiacal sunt extrem de asemănători, ar putea să aibă aceleași preferințe. Nativii cu personalități puternice îndrăgesc senzațiile tari, așa că optează pentru un gust intens, iar ceilalți se îndreaptă spre cafele dulci, a căror tărie este domolită de cantitatea mare de lapte adăugată.

Berbec – Caffe macchiato

Ești destul de îndrăzneț și competitiv, dar ai mereu nevoie de un impuls pentru a intra în luptă. Caffe macchiato îți oferă doza necesară de energie pentru fiecare zi, mai ales că este la fel ca tine – puternică. Gustul dulce amărui reprezintă experiențele tale de viață, fiindcă îți place să trăiești între două extreme și să nu lași niciodată monotonia să apară în calea ta.

Taur – Cappuccino

Pentru că adori confortul și preferi să începi orice sarcină solicitantă cu o pauză, un cappuccino este perfect pentru a-ți mângâia papilele gustative. Este dulce, aromat, cu lapte și spumă de lapte. La fel de temperat cum îți place și ție să fii. Te bucuri că există o mulțime de arome care pot fi adăugate ca un plus în această băutură și că oamenii care o prepară se pot exprima prin modelele desenate în spuma albă de deasupra.

Gemeni – Iced Coffee cu arome

Ești mereu plin/ă de viață, vrei să descoperi cât mai multe lucruri noi și să nu lași nimic să te scoată din stare. O cafea rece, plină de cuburi de gheață este visul tău în orice după-amiază călduroasă de vară. Nu mulți știu despre tine că o bei și iarna, fiindcă îți dă o stare de bine și te face să simți că ești unic/ă. Este genul de preparat pe bază de cafea de care nu te-ai plictisi niciodată, mai ales că urăști din tot sufletul monotonia.

Rac – Caffe latte

Un latte cremos, dulce și cu aromă de lapte îți poate reda confortul psihic într-o zi agitată. Ești o fire sensibilă și eviți senzațiile tari, așa că nici gusturile puternice nu sunt pe placul tău. Ai fi în stare să îi ceri chelnerului un pahar plin cu lapte și un strop de cafea. Totuși, această băutură este apropiată de ceea ce îți dorești, fiindcă are mult lapte și îi poate mulțumi chiar și pe cei mai pretențioși băutori de cafea.

Leu – Affogato

O cafea obișnuită nu este pe gustul tău, fiindcă vrei să ai parte de o experiență unică de fiecare dată când savurezi licoarea din ceașca ta preferată. Ce ai spune de un Affogato? Exact! Acel amestec îndrăzneț dintre un Expresso fierbinte și o cupă de înghețată cu aromă de vanilie. Este un preparat controversat în lumea gastronomiei, fiindcă unii îl consideră băutură, în timp ce alții insistă că ar trebui să fie trecut la secțiunea „deserturi”.

Fecioară – Cortado

Ești perfecționistul zodiacului, așa că vrei să te asiguri că totul în jur se află în echilibru. Din acest motiv, băutura ta preferată este Cortado – un amestec echilibrat de cafea și lapte. Aciditatea preparatului pe bază de cofeină este redusă de cantitatea aproximativ egală de lapte. Inspirată de sângele latin al spaniolilor, se obține printr-un proces extrem de simplu, dar, în același timp, complex.

Balanță – Café au lait

La fel ca Fecioara, dorești să fii întotdeauna în armonie, să nu greșești niciodată și să împaci pe toată lumea. Tu poți fi oricând împăcat cu un cafe au lait, inspirat direct din cafenelele de pe străzile din Paris. O băutură care emană rafinament și poate fi considerată un simbol asemănător cu yin și yang. Gustul blând și aroma delicată o fac să fie potrivită pentru cineva perfecționist ca tine.

Scorpion – Espresso

Trăiești intens fiecare secundă a vieții tale, nu poți să te detașezi în nicio clipă, chiar dacă nu îți este pe plac tot ce se întâmplă în jur. Ai nevoie de multă energie ca să poți face față haosului din jur, iar un Expresso concentrat reușește să te încarce pentru o zi solicitantă. Dacă nu ai bea unul în fiecare dimineață, te-ai simți epuizat/ă și ai putea chiar să te confrunți cu stări de anxietate. Refugiul tău este cafeaua, mai ales că ai descoperit acest preparat care îți seamănă perfect.

Săgetător – Irish coffee

Atipic/ă – așa cum te știe toată lumea, chiar nu ai putea să te mulțumești cu o băutură banală. Tocmai de aceea, combinația dintre cafeaua neagră proaspăt preparată, whisky-ul irlandez, zahărul brun și frișca lichidă îți poate oferi satisfacția că ai primit ce meritai. Ești pus/ă mereu pe distracție, nu stai o secundă în loc, iar pauzele pe care ți le iei sunt scurte și rare. Totuși, îți faci întotdeauna timp doar pentru tine și te răsfeți cu un astfel de impuls energetic.

Capricorn – Cafea neagră lungă

Ești adeptul simplității, așa că nu vrei să strici deliciosul gust al cafelei cu alte ingrediente. Preferi să o bei simplă, dar lungă, fiindcă un Expresso nu ar fi de ajuns pentru a-ți încânta papilele gustative. Ai nevoie să petreci mai mult timp cu paharul/ceașca în mână și să privești în jurul tău, admirând lumea pe care o vezi în nuanțe de alb și negru. Ce înseamnă asta? Că știi ce îți dorești, că nu vrei să complici lucrurile și că nu ai nevoie de multe lucruri pentru a fi fericit.

Vărsător – Yuenyeung

Ești semn de aer, îți place să călătorești, să descoperi cât mai multe culturi și să te bucuri de arta culinară a fiecărei zone. La fel de tare ești atras și de băuturile care sunt reprezentative pentru anumite locuri, iar Yuenyeung este una dintre ele. Amestecul de ceai, cafea, lapte condensat și zahăr este originar din Hong-Kong și se savurează dimineața, în mod normal. Ție îți place atât de mult, încât ai putea să îl transformi într-un înlocuitor al apei. Gustul puternic și aromat reușește oricând să te facă să îți imaginezi că te plimbi pe străzile din China.

Pești – Caffe mocha

Ești sensibil, visitor și îți imaginezi mereu că viața este roz și dulce la fel ca o ciocolată. Această băutură este potrivită pentru o persoană boemă ca tine, fiindcă te face să te gândești la stilul de viață luxos la care aspiri. Cafeaua intensă, combinată cu lapte și cu aroma de ciocolată poate fi un răsfăț, dar și un element pe care îl poți introduce în surprizele romantice. Poți impresiona pe oricine cu un astfel de preparate pe care îl adori.

Articole asemănătoare

Back to top button