fbpx

foto | Ziua Pământului 2022: Realitatea crudă a schimbărilor climatice prezentată de Google

Din respect pentru Ziua Pământului 2022, Google și-a înlocuit logo-ul cu o serie de animații care arată realitatea crudă a schimbărilor climatice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Din când în când, Google înlocuiește temporar logo-ul cu animații ingenioase și distractive. De obicei, aceste logo-uri alternative, numite Google Doodles, cuprinde întotdeauna unul dintre elementele cuvântului stilizat „Google”.

Totuși, pentru a marca Ziua Pământului 2022, Google a ales să procedeze diferit. Astfel, oamenii din întreaga lume vor vedea pe pagina principală a Google, dar și a browser-ului Chrome, una din patru animații care arată efectul gradual al schimbărilor climatice într-o anumită regiune din lume de-a lungul a mai multor luni sau ani. O dată la câteva ore, pe tot parcursul zilei de vineri, 22 aprilie, Google va schimba animația, scrie descopera.ro.

Retragerea ghețarilor și albirea coralilor, imagini prezentate de Ziua Pământului 2022

Prima animație despre schimbările climatice a prezentat Masivul Kilimandjaro din Tanzania, Africa. Din decembrie 1986 și până în decembrie 2020, utilizatorii pot vedea cum ghețarul muntelui se micșorează constant și semnificativ. O altă animație Google arată retragerea ghețarului din Sermersooq, Groenlanda, între anii 2000 și 2020, potrivit 9to5Google.

De asemenea, Google a ales animații care prezintă albirea coralilor din Marea Barieră de Corali în decurs de un an și jumătate. Coralii trec prin procesul de eliminare a algelor ca reacție la schimbările climei acvatice, inclusiv temperatură, nivelul de lumină și cantitatea de nutrienți. În urma acestui proces, coralii își pierd culorile spectaculoase

Animațiile Google arată realitatea crudă a schimbărilor climatice

Animația finală de la Google arată distrugerea constantă din pădurile masivului Harz din Germania începând cu anul 1995. Schimbările climatice din regiune au dus la secete care au făcut ca mulți arbori să fie vulnerabili la paraziți, potrivit Deutsche Welle.

Multe dintre aceste animații au fost create cu ajutorul Google Earth, cu excepția coralilor, imagini oferite de The Ocean Agency. Fără îndoială, fiecare dintre aceste animații arată realitatea sumbră a schimbărilor climatice, iar de Ziua Pământului 2022 milioane de oameni au putut vedea ce înseamnă asta cu adevărat.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Articole asemănătoare

Back to top button