fbpx

foto | Zeci de tineri pasionați de automotive au construit mașini autonome în cadrul primului bootcamp de „Autonomus Driving” desfășurat la Chișinău

Clubul Ingineresc „Microlab”, punându-și scopul de a crea comunitatea automotive și de a aduce împreună tinerii pasionați de această industrie, a organizat recent evenimentul „Autonomous Driving Bootcamp”, în incinta FabLab Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul bootcamp-ului, circa 40 de participanți, dintre care liceeni și studenți, au lucrat pe parcursul a 7 săptămâni în echipe a câte 3-7 persoane.

Fiecare echipă a primit câte un autovehicul cu tracțiune electrică, dimensiuni 120x70x50 cm, viteza maximă – 7 km/oră și echipamente electronice specifice Autonomous Driving, pe care participanții au trebuit să le instaleze pe caroserie. Astfel, ei au realizat sarcina de a construi o mașină condusă autonom.

Mihai Gorgos, directorul companiei AROBS, urmărind rezultatele obținute de participanți în cardul bootcamp-ului, le-a propus să lucreze la un proiect real în cadrul companiei sale.

Pentru a asigura continuitatea proiectului, echipele au participat la o competiție de soluții elaborate pe parcursul BootCamp-ului. Competiția este parte a evenimentului național „Industrial Suppliers & Engineering Forum”, care se desfășoară în perioada 15-16 mai. Autonomous Driving Bootcamp este un proiect pilot pentru țara noastră, fiind la prima ediție. La organizarea acestuia au contribuit parteneri atât din domeniul Automotive, cât și din alte sfere: USAID, UKAID, Ambasada Suediei, Ellation, Universitatea Tehnică a Moldovei, FabLab, Continental, AROBS, GIZ, SIEMENS.

Clubul Ingineresc MicroLab este o comunitate de tineri, la moment peste 100 de membri, fondată în anul 2011, de către Andrei Bragarenco și un grup de studenți de la departamentul Microelectronică și Inginerie Biomedicală din cadrul Universității Tehnice a Moldovei, care au drept scop principal dezvoltarea profesională și personală a studenților, precum și îndrumarea liceenilor în alegerea carierei viitoare.

Articole asemănătoare

Back to top button