fbpx

foto | Vor să reinventeze arta teatrală. Un grup de tineri actori moldoveni te invită să descoperi proiectul #nightguguta

Sunt tineri, proaspăt absolvenți ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Moldova, iar mai nou au lansat un proiect teatral mai puțin obișnuit care, speră ei, să fie îndrăgit de publicul larg.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este vorba despre seria de spectacole #nightguguta, despre care câțiva tineri de la AMTAP spun că vor fi altfel decât cele cu care suntem obișnuiți.

„Teatrul Guguță a avut până acum doar spectacole pentru copii și acum urmează să producă și spectacole pentru adulți. Suntem o trupă de tineri actori, proaspăt absolvenți și speram să aducem un nou aer în teatru și poate o altă viziune a ceea ce înseamnă „teatru”.

Oamenii sunt obișnuiți ca teatrul să fie considerat un loc sfânt și, parcă, uneori inaccesibil, actorii – oameni „diferiți”, care sigur nu-s ca toți ceilalți. Noi vrem să demonstrăm că teatrul poate fi făcut și acum despre acum, cu un limbaj scenic actual, ceea ce nu înseamnă mai simplu decât cel pe care-l folosesc teatrele deja existente, dar poate un pic mai liber și mai în conformitate cu timpul și că actorii sunt niște profesioniști în domeniul lor, dar nu neapărat speciali”, ne-a spus Cătălin Lungu.

Pe 20 ianuarie, ora 18:00, are loc deschiderea teatrului cu spectacolul „Vicontele” de Eugene Ionesco, în regia lui Slava Sambris. Tinerii promit atmosferă specială și un joc de rol pe măsură, așa că toți sunt așteptați pe strada Maria Drăgan 1. Biletele pot fi procurate aici.

Articole asemănătoare

Back to top button