fbpx

foto, video | Ziua Mondială a Sindromului Down: Mai mulți copii cu această malformație au pozat îndrăzneț pentru un proiect fashion

An de an, pe 21 martie, este marcată Ziua mondială a sindromului Down. Aceasta are scopul de a sensibiliza oamenii, pentru ca fiecare să conştientizeze problemele celor care sunt diagnosticați cu asemenea malformație.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tot această zi, prin diverse activități sociale sau campanii, ne amintește că și persoanele care suferă de sindromul Down pot desfăşura, pe tot parcursul vieţii lor, activităţi benefice, fie în şcoli sau la locurile de muncă, în acţiuni comunitare, în viaţa publică etc.

Evenimentul ne aduce la cunoștință că atitudinea negativă şi lipsa de cunoştinţe despre potenţialul acestora îi pot împiedica pe cei care suferă să beneficieze de diferite oportunităţi.

Considerați adesea bolnavi mintal sau răutăcioși, copiii cu Sindrom Down sunt, de fapt, la fel ca toți ceilalți, doar că au un cromozom în plus. Acest lucru nu-i face decât mai emotivi, și nicidecum periculoși, stereotip des întâlnit în societatea noastră.

Acest lucru au vrut să-l arate și membrii echipei proiectului Radical Beauty, care i-au rugat pe copiii care au această malformație să pozeze în ținute colorate. Fotograful Daniel Vais, îngrijorat de disprețul cu care sunt priviți copiii cu Sindrom Down, lucrează la o carte cu fotografii fashion și de avangardă, unde modele sunt doar persoane cu acest sindrom.

Foto: boredpanda.com

Articole asemănătoare

Back to top button