fbpx

foto, video | Un bun exemplu pentru oameni. Mai multe ciori au fost angajate să curețe de gunoaie un parc francez

Gunoaiele împânzesc străzile și parcurile din toată lumea, dar mai ales cele din metropolele unde viața are un ritm alert și o populație mereu în creștere rapidă. Și pentru că deficitul de muncitori este aproape mereu existent, conducerea unui parc francez a găsit o soluție mai puțin obișnuită prin care ar putea crește numărul angajaților. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Nu este vorba despre tehnologii sofisticate sau roboți, ci despre ciori. Păsările au fost angajate acum două zile pentru a contribui la colectarea deșeurilor din parc. Cele șase ciori vor aduna mucuri de țigară și gunoi de pe replica citadelei medievale și de pe acoperișurile din paie ale falsului oraș viking. Pentru ca acest lucru să le reușească, se presupune că păsările ar fi drogate. Informația, însă, nu a fost confirmată încă de reprezentanții parcului.

Conceptul de dresare a ciorilor ca să colecteze gunoi a devenit popular datorită tehnologului Josh Klein într-un discurs TED bazat pe teza sa de la NYUs Interactive Telecommunications Program. A creat timp de un deceniu întreg un sistem de dresaj al păsărilor din specia corvidae care a avut un succes limitat, fiind făcut în medii închise cum ar fi apartamentul său din Brooklyn.

Președintele Puy du Fou, Nicolas de Villiers, a spus pentru AFP că parcul nu se bazează doar pe ciori. Faptul că le folosește în rolul de colectori de gunoaie este mai mult o realizare simbolică.

„Scopul este doar să facă puțină curățenie, pentru că vizitatorii sunt de obicei atenți să păstreze locurile curate. Natura însăși ne poate învăța cum să avem grijă de mediu”, a spus el.

Ciorile sunt cunoscute ca fiind inteligente, în special ciorile de câmp, verii coțofanelor, corbilor și stăncuțelor, pe care Puy du Fou le angajează. Recunosc fețele, folosesc unelte și transferă comportamentul altor ciori.

Articole asemănătoare

Back to top button