fbpx

foto, video | Ți-a fost dor de evenimente? Hai cu noi la Festivalul Lupilor, (re)descoperă tradițiile strămoșești și revino la origini

Sună buciumele, răsună văile, auzim cu inima și-n sat pornește hora. În vara anului 2021, atunci când suntem cu toții însetați de muzică autentică, de interacțiune culturală și frumos, pornește Festivalul Lupilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Un concert al Lupilor este o experiență memorabilă, o stare ce se impregnează în ființa fiecăruia, o porție de cultură și tradiție. Un Festival al Lupilor este o mișcare culturală ce provoacă nu doar impresie, expresie, ci și schimbare. Revenirile la origini sunt importante pentru cei ce nu vor să uite cine sunt.

19 august – prima zi a festivalului

În seara de 19 august, la Teatrul Verde, din îmbrățișarea naturii, vor răsuna buciumele a trei cete ale neamului nostru, ce-și spun povestea în chei diferite – Moldovan National Youth Orchestra, Alex Calancea Band și Vali Boghean Band.

Este o fuziune absolut inedită și o premieră concertistică dedicată deschiderii Festivalului Lupilor (ediția întâi), ce va capta prin intensitate, originalitate și stare. Pornind călătoria prin simbioza dintre clasic și modern a Moldovan National Youth Orchestra, publicul va ajunge la poteci nebănuite, pe care i le va deschide Alex Calancea Band prin reinterpretarea pieselor de altădată, iar în crângul de lumină va savura apa cristalină din creația Vali Boghean Band.

Culminația – toate trei cete în unison.

20 august – a doua zi a festivalului – Povestea Lupilor pe tărâmul Surorilor Osoianu

Atunci când se întâlnesc Lupii lui Calancea cu Surorile Osoianu, răsună văile și înălțimile, iar folclorul reînvie în toată splendoarea sa prin povestea lor cântată. Și te bucuri, și te uimește, și fiorii te încearcă, și te minunezi că toate astea izvorăsc din neamul tău.

Tot ce s-a transmis din moși strămoși până la surorile Osoianu și ce au preluat pentru perpetuare marile artiste, ia o nouă haină în mâinile Lupilor și devine expresie a modernului cu profund respect pentru tradiție. Și vrei să te tot prinzi în horă, simțind pământul drag sub picioare, și vrei să tot asculți vibrația inconfundabilă a muzicii Lupilor.

Un repertoriu cu adevărat în premieră! Un grăunte din străbuni, de tradiție și bucium, purtat în traista Surorilor Osoianu, dă vlăstar puternic în Poveste Lupilor. Teatrul Verde e locul în care, și de această dată, se dă viață pentru Povestea Lupilor.

21 august – a trei zi de festival, Drumeție la Cuhnești, Glodeni, tribut picturii, sculpturii, poeziei din strămoși

Ducem Festivalul la rădăcinile Lupilor, în satul Movileni, raionul Glodeni, unde în atelierul lui Alexei Vidrașco dedicăm o întreagă zi sculpturii și picturii, evenimentul fiind inclusiv transmis online.

22 august – a patra zi de festival, Hora Satului la Movileni, Glodeni. Revenirea la origini

Lângă balta lui Calancea, pe toloacă, se va desfășura ca altădată, cu tradiție și bucurie, hora satului. Și în această zi, publicul care nu va fi prezent la horă, va putea urmări online evenimentul.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button