fbpx

foto, video | Cinci lecturi pentru vară. Bill Gates a întocmit tradiționala listă cu recomandări de cărți

În mod tradițional, cofondatorul Microsoft, Bill Gates, întocmește liste de cărți pe care le-ar recomanda fiecăruia, argumentându-și alegerile și motivându-i pe urmăritorii blogului său să le citească. Înainte de vacanța de vară care e atât de aproape, milionarul a venit cu cinci sugestii pentru cele trei luni caniculare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bill Gates recunoaște că lista sa nu conține cele mai ușoare lecturi, însă declară cu certitudine că fiecare dintre cărțile alese vor avea un impact aparte asupra celui care le va răsfoi. De data aceasta, alegerile lui Gates sunt axate pe o revoluție, atât interioară, cât și socială.

Upheaval, de Jared Diamond

Cartea este o lecție despre modul în care societatea e capabilă să reacționeaze în momente de criză. Autorul folosește o serie de studii de caz fascinante pentru a arăta cum națiunile au făcut față unor provocări existențiale cum ar fi războiul civil, amenințările străine și starea generală de rău. Pentru Bill Gates această carte a fost o prismă care l-a ajutat să vadă altfel potențialul uman.

9 Pints: A Journey Through the Money, Medicine, and Mysteries of Blood, de Rose George

O carte care descrie în lux de amănunte detalii despre sângele uman, cantitatea de fluid și se aprofundează extrem de mult în fiziologia organismului uman. Autorut cărții a străbătut lumea în lung și în lat pentru a se documenta pe marginea acestui subiect. Bill Gates a rămas cucerit de această lucrare, spunând că fiecare ar trebui să afle mai multe despre acest subiect, pentru că, până la urmă, sângele este cel mai comun lucru pe care îl au oamenii.

A Gentleman in Moscow, de Amor Towles

Gates mereu a fost un fan al literaturii ruse, citind tot ce îi cădea sub mână de sau despre autorii fostului Imperiu sau Uniune Sovietică, însă chiar și așa, acesta crede că această carte poate oferi ceva util oricărui cititor, pasionat sau nu de Rusia. „Povestea lui Towles despre un bărbat condamnat pe viață în arest la domiciliu într-un hotel din Moscova este distractivă, inteligentă și surprinzător de optimistă”, completează cofondatorul Microsoft.

Presidents of War: The Epic Story, From 1807 to Modern Times, de Michael Beschloss

Alegerea acestei cărți a fost influențată de interesul sporit de care Bill Gates dă dovadă față de războiul din Vietnam. După ce a citit și ultima pagină, cofondatorul Microsoft s-a arătat absolut surprins cum o singură carte i-a arătat alte opt conflicte mondiale dintr-o altă lumină, din cea a președinților și a liderilor mondiali.

The Future of Capitalism: Facing the New Anxieties, de Paul Collier

Cea mai recentă carte a lui Collier se axează pe un subiect pe care autorul îl abordează pentru prima dată – polarizarea politică.Deși nu sunt de acord cu el în legătură cu fiecare aspect, cred că analiza pe care autorul a făcut-o este mai bună decât soluțiile propuse. Pregătirea sa ca economist de dezvoltare îi oferă o perspectivă inteligentă asupra direcției în care capitalismul se îndreaptă, spune Bill Gates.

Totodată, Bill Gates a venit și cu sugestii mai simple pentru cei care cu adevărat caută o lectură pentru vară, The Rosie Result de Graeme Simsion și inevitabil, acesta a sugerat și cartea semnată de soția sa, The Moment of Lift, de Melinda Gates.

Articole asemănătoare

Back to top button