fbpx

foto, video | Au rămas acasă și au fost uimiți de locurile „ascunse” ale Moldovei. Conaționalii care au promovat cu mult gust turismul național

Considerată de mulți o mică Elveție, o țară cu oameni primitori, locul unde tradițiile și mâncarea bună „se țin de mână” – Moldova are splendoarea sa. Nu o spunem noi, o zic cei care în acest an și-au făcut bagajul și au pornit să-și redescopere baștina.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Îndemnați, pe de o parte, de pandemie, dar și însetați de a-și cunoaște mai bine țara, mai mulți conaționali au călătorit în ultimele luni acasă. ZUGO a selectat câțiva dintre cei care au reușit să promoveze turismul național cu mult gust, într-un mod deosebit și chiar cuceritor.

Cunoști și alți moldoveni care au promovat locurile Moldovei într-un mod original sau ești chiar tu „eroul turismului național”? Dacă răspunsul e „DA”, atunci nu rata să ne spui asta în comentarii sau să ne povestești experiența în mesaje! 🙂

Ion Pleș Alexandru

Pe Ion îl cunoaștem ca un fotograf desăvârșit. Dar cine a zis că e prieten doar cu aparatul de fotografiat? În acest an, el ne-a cucerit cu o idee senzațională. Cu un mic decor, acesta mixează pe vârf de deal, lângă râuri sau în locurile unde Chișinăul capătă o nouă „înfățișare”. Acesta a vizitat locuri precum: Mărcăuți-Molovata (stânga Nistrului); Văratic – Edineţ.

Lilu

Vedeta de televiziune este o veșnică promotoare a ecologiei și a faptelor bune, iar anul acesta – cu siguranță – ne-a inspirat și prin călătoriile sale. Împreună cu familia, aceasta a vizitat locuri mici, ascunse cumva de celebrele locații din Moldova, și ne-a amintit de tradiții, istorie și copilărie. Printre locurile vizitate se numără: O suta de movile; Cioburciu – raionul Ștefan Vodă; Lacul de acumulare Costești-Stânca; Gagauz Sofrasi și altele.

Andrei Plugaru

După ce a impresionat oamenii prin faptul că a parcurs mii de kilometri prin Italia pe jos și fără bani, Andrei a revenit acasă cu un nou țel, pe care l-a și îndeplinit. Însoțit de un prieten, tânărul a mers în jur de 200 de kilometri, pornind din Chișcăreni – raionul Sîngerei și urmând să ajungă la Saharna.

Radu Țurcan

Locurile frumoase ale Moldovei au fost cucerite și de Radu. Acesta nu doar a filmat sau fotografiat destinațiile, dar a și oferit multe informații curioase despre acestea. În cadrul vizitelor sale, acesta a avut și invitați, precum tenismenul Radu Albot. Împreună cu ei a descoperit baștina, călătorind cu bicicleta. A văzut locuri precum: Vărzărești; Codrii Moldovei; Trebujeni – Orhei și altele.

Luminița și Costi (SunChase Journey)

Pe cei doi îi cunoaștem pentru iubirea lor frumoasă… și iubirea lor pentru călătorii. Fiind veșnic în țări străine, cucerind noi și noi culmi ale planetei, de data aceasta – pe Luminița și Costi i-am găsit zile bune acasă. Au luat rulota și, așa cum știu ei mai bine, ne-au arătat Moldova prin ochii lor. Cuplul a vizitat locuri precum: Țipova; Buncărul abandonat din Oliscani; Corjeuți – Briceni; Cheile Butești și altele.

Articole asemănătoare

Back to top button