fbpx

foto, video | A salvat un copac de 110 ani prin… lectură. Cum arată o bibliotecă inedită, construită într-un trunchi?

O artistă din Statele Unite ale Americii (SUA) și-a dorit mult să salveze măcar o parte dintr-un copac vechi pe care-l are în fața casei sale și care deja este parte din familie. De la acest vis, dar și de la cel de a împărtăși pasiunea ei pentru lectură, a „născut” ideea de o bibliotecă în copac.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Frumoasa poveste vine din Coeur d’Alene, iar femeia care a cucerit prin acest gest o lume întreagă a demonstrat că, deși trăim într-o lume permanent conectată la internet şi cu acces rapid la informaţie, cărţile încă au magia lor.

Sharalee Howard, care este bibliotecară şi, fiind pasionată de pictură, nu a vrut să lase arborele să putrezească. Astfel, în loc să-l taie, ea l-a pus în folosul întregii comunităţi. Artista a publicat mai multe imagini pe rețelele de socializare, iar oamenii au rămas fascinați de ideea ei de a transforma copacul într-o bibliotecă publică.

„A trebuit să sculptăm un copac uriaş de peste 110 de ani pe care am decis să îl transform într-o librărie a comunităţii (pe care mi-am dorit-o întotdeauna)”, a scris Sharalee pe pagina ei din Facebook.

Foto: adevarul.ro

„Little Free (Tree) Library” este disponibilă pentru orice trecător care este interesat de lectură. Totuși, aceasta are și o regulă: oricine poate lua o carte, dar trebuie să lase o alta în schimb.

Mica bibliotecă este iluminată în interior şi exterior și are o uşă din sticlă, de aceea oamenii pot vedea ușor titlurile „pofticioase” ale cărților, scrie adevarul.ro.

Articole asemănătoare

Back to top button