fbpx

foto | Un maior moldovean și-a construit o „bijuterie pe patru roți”, după propriul proiect

Un angajat al Armatei Naționale și-a construit în mai puțin de un an, o mașină după model propriu. Este vorba despre maiorul Mihail Patrînjel. Conform Ministerului Apărării, acesta este cel de-al doilea automobil pe care l-a creat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Mihail Patrînjel s-a remarcat anul acesta prin ideea de a construi un vehicul inedit, pe care l-a numit în cinstea celor două fiice ale sale – Buggy BIOX. La acel moment, dânsul lucra la cel de-al doilea proiect al său, care a fost și mai promițător. Este vorba despre un autovehicul care a fost schițat după modelul FORD T 1907”, declară Ministerul Apărării.

Proiectul a fost finalizat pe 21 noiembrie, iar realizarea acestuia a durat puțin peste un an. Maiorul și-a dedicat 560 de ore din viața lui pentru a duce până la bun sfârșit proiectul.

„M-am gândit ca acesta e simplu în construcție și că voi fi în stare să creez o copie a acestei mașini, dar puțin modernizată, pe care am numit-o BIOX T. În total, am lucrat 560 de ore asupra proiectului, din timpul meu liber și pe banii proprii”, a menționat maiorul Patrînjel.

Deși mașina nu este înregistrată, pentru a putea merge cu ea distanțe mai lungi, militarul spune că circulă cu ea în afara localității, la o plimbare cu familia.

„Cert e că această mare realizare ne face mândri pe noi toți de perfomanțele unor militari ai Armatei Naționale”, mai menționează Ministerul Apărării.

Această prezentare necesită JavaScript.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button