fbpx

foto | Toltrele Prutului, Suta de Movile și Pădurea Domnească: Locurile pe care să le vezi dacă ajungi în raionul Glodeni

Vara este pe sfârșite, iar dacă nu ați avut încă o vacanță, adunați tot de ce aveți nevoie în rucsac și porniți să explorați Moldova. De această dată, ZUGO vă recomandă să mergeți la Glodeni și să descoperiți cele mai impresionante monumente ale naturii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Toltrele Prutului/ Foto: prospect.md

Toltrele Prutului – lanțuri de stânci, constituite din schelete de organisme marine din mările tropicale de acum 20 de milioane de ani. Acestea au aceeaşi geneză ca şi marele lanţ coralier din Australia.

Cheile Butești/ foto: elenabraga.com
Cheile Butești/ foto: travelblog.md

Cheile Butești – un defileu străpuns de grote şi peşteri. Se consideră că acestea au adăpostit animale și oameni în vechime, aici fiind depistate rămășițe de tigri, lei, urși rinoceri și chiar mamuți.

Suta de Movile/ foto: ecology.md

Suta de Movile –  rezervație naturală situată paralel cu lunca Prutului. Potrivit estimărilor, aici se găsesc peste 3500 de dealuri ovale sau alungite. Cel mai înalt este situat la răscrucea a 3 drumuri, are o înălţime de 30 de metri şi se numeşte „Movila Ţiganului”. Conform unor legende, în timpurile vechi aici ar fi avut loc bătălii crâncene, iar ostașii au ridicat movilele după ce și-au înmormântat camarazii.

Pădurea Domnească/ foto: dorinachirilov.wordpress.com

Pădurea Domnească – locul îndrăgit de vânătoare al domnitorilor. Cândva zona aparținea județului Iași, iar documentele vechi spun că prima rezervație a fost creată aici încă de Alexandru cel Bun. „Pădurea Domnească” cuprinde zimbrăria, dar și „Țara Bâtlanilor”, locul unde pot fi admirate mai multe păsări de baltă care iși fac cuiburi pe stejarii seculari.

Țata Bâtlanilor/ foto: travelblog.md

 

Articole asemănătoare

Back to top button