fbpx

foto | Surpriză emoționantă pentru scriitoarea Doina Strulea. Un cititor și-a tatuat pe corp o poezie scrisă de ea

Emoții și trăiri intense – de asta a avut parte scriitoarea din Moldova, Doina Strulea. Recent, tânăra a fost surprinsă de un băiat care i-a amintit cât e de important ceea ce-i „cântă interiorul”. Mai exact, acesta și-a tatuat pe mână o poezie scrisă de conațională acum câțiva ani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Când am primit aceste imagini, credeam că e un virus sau a greșit destinatarul…”, mărturisește Doina despre ceea ce urma să descopere în continuare.

„Se întâmplă uneori ca viața să îți dea un șut în rutină, în cotidianitate și tot atunci te lași dus de vânt, lăsând deoparte vocații care mențin inima și sufletul vii.

„Poezia ta artă pentru mine”… Ceea ce vedeți în aceste imagini e un băiat – probabil român sau moldovean – care și-a tatuat poezia mea „Nu, omule” din primul volum, publicat în 2015, „Vioara din mansardă”. Șocant, pe neașteptate, wow”, a împărtășit poeta pe pagina sa de Facebook.

Doina zice că versurile sunt despre țară, despre marile valori și despre însuși faptul de a fi om. Întrebat de ce a decis să-și tatueze cu atâta responsabilitate poezia, băiatul a recunoscut că „fiecare cuvânt îl reprezintă”.

„Și iată cu așa fapte (mari și de preț), viața îți mai dă o palmă și îți reamintește să faci ceea ce interiorul cântă… și că ceea ce faci nu e în zadar, și că ceea ce scrii devine și mai responsabil, și mai vocațional, și mai „artă pentru mine””, a spus moldoveanca.

Iată aici versurile poeziei:

Nu, omule,
Să nu îți vinzi tu țara
Pe niciun fel de ban,
Atunci când o vei face
Vei deveni orfan.

Nu, omule,
Să nu-ți rănești tu mama
Măcar cu o privire,
De îndrăznești s-o faci
Uitat-ai de iubire.

Nu, omule. De casă să nu uiți,
Acolo te așteaptă
Mereu o pâine caldă
Și-o vorbă înțeleaptă.

Amintim că, în urmă cu câteva luni, scriitoarea a devenit parte a echipei „Le lene”, una dintre cele mai populare emisiuni difuzate în Italia. Conaționala spune că asta se întâmplă după patru ani de când a plecat de acasă „cu o valiză plină de visuri”.

Doina și-a început cariera la Chișinău, lansând volum de poezii „Vioara din Mansardă”. Ulterior, același volum a fost vernisat și la Roma. Mai târziu, tânăra a lansat „69% de dor”, carte a cărei copertă a reprezentat o combinație dintre toamna din Moldova și cea din Italia.

Articole asemănătoare

Back to top button