fbpx

foto | Și-a crescut părul timp de trei ani doar ca să-l doneze femeilor ce luptă cu cancerul. Gestul co-fondatoarei ZUGO

Daniela Beșliu-Jomir, co-fondatoarea ZUGO, a renunțat la podoaba sa capilară, în favoarea unei donații către femeile învingătoare în lupta cu cancerul. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceasta ne-a mărturisit că dorința de a-și dona părul a apărut cu patru ani în urmă, atunci când portalul de știri ZUGO a fost partener media al unei acțiuni organizate de Run Pink Moldova.

„La momentul respectiv aveam părul cam scurt și n-ar fi ajuns pentru o perucă. Așa că am decis să-l cresc și, când va fi destul de lung, să-l tund cu scop caritabil.

Dacă vă doriți o schimbare de look și aveți vreo +20 cm de păr pe care vreți să-l tundeți, atunci donați-l. Sunt femei, învingătoare în lupta cu cancerul, care se vor bucura de o perucă”, a adăugat jurnalista.

Cosița Danielei are aproximativ 30 de cm, iar aceasta urmează să ajungă curând în mâinile celor care creează peruci.

Costul unei lucrări se ridică până la 5000 de lei. În cazul în care nu aveți posibilitatea de a dona păr, puteți contribui nemijlocit cu bani. Pentru mai multe detalii accesați pagina de Facebook Run Pink Moldova.

Run Pink Moldova este un grup de inițiativă care susține femeile ce luptă cu cancerul mamar. Începând cu anul 2019, Run Pink s-a implicat în cursa internațională „Race for the Cure”.
Foto: Daniela Beșliu-Jomir
Foto: Daniela Beșliu-Jomir
Foto: Daniela Beșliu-Jomir
Foto: Daniela Beșliu-Jomir
Cancerul mamar este cel mai frecvent tip de cancer în rândul femeilor la nivel mondial și constituie 30% dintre toate neoplaziile feminine. Pe glob, la fiecare trei minute, o femeie este diagnosticată cu cancer la sân, iar la fiecare 14 minute una decedează din această cauză. În Republica Moldova, cancerul este pe locul doi printre principalele cauze de deces ale populației.

Articole asemănătoare

Back to top button