fbpx

foto | Prezentare cu controverse la Săptămâna Modei de la Milano. Un model a protestat în timp ce defila pentru Gucci

Săptămâna Modei de la Milano a fost marcată de un incident în timpul prezentării noii colecții de haine Gucci. Una dintre modele a protestat chiar în timp ce defila pentru renumitul brand vestimentar.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe podiumul de la Milano, modelul Ayesha Tan-Jones a ţinut să semnaleze că nu este de acord cu alegerea designerului casei italiene, care a inclus în colecţia de primăvară-vară 2020 obiecte vestimentare inspirate de cămăşile de forţă.

Tan-Jones a fost de părere că „folosirea reprezentării cămăşilor de forţă şi a ţinutelor care fac aluzie la bolnavii mintal este de neimaginat și ofensatoare”.

În timpul defilării, ea şi-a ridicat mâinile, arătând palmele pe care a scris mesajul „sănătatea mintală nu este modă”.

„Ca artist şi model, care a avut de-a face cu propriile lupte cu sănătatea mintală, precum şi membri din familie şi persoane apropiate care au fost afectate de depresie, anxietate, tulburare bipolară şi schizofrenie, este dureros şi insensibil ca o casă mare de modă precum Gucci să folosească această reprezentare ca idee pentru un moment trecător”, a scris ea pe Instagram.

Modelul, care se defineşte ca persoană non-binară, a adăugat că „este de prost gust pentru Gucci” să se folosească de cămăşile de forţă pentru ţinute şi să le prezinte pe o bandă electrică „la fel ca într-o fabrică de carne”.

Gucci a publicat pe Instagram mai multe imagini din timpul show-ului şi a notat că „uniformele utilitare” au fost create pentru a expune o idee şi nu vor fi disponibile clienţilor. Ele au ca scop să arate cum „prin modă, puterea este exercitată asupra vieţii şi elimină expresia proprie”. În plus, costumele inspirate de cămăşile de forţă sunt doar o parte din colecţia primăvară-vară 2020, notează presa străină.

Casa de modă nu a comentat cu privire la cele scrise de Tan-Jones. Nu este prima dată când Gucci este în mijlocul unei controverse. În februarie, casa de modă a fost nevoită să prezinte scuze şi să scoată de la vânzare un pulover al cărui guler imita figura unei persoane de culoare.

Articole asemănătoare

Back to top button